BAHAR BÖYLE KARŞILANIR

BAHAR BÖYLE KARŞILANIR

Ruhsal engelli hastaların kaldığı bakım merkezinde bahar coşkusu

Özel Kumrular Konakları Bakım Merkezi'nin düzenlediği bahar şenliği, eğlence festivaline dönüşürken, merkezde kalan hastaların mutluluğu ise görülmeye değerdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı olarak ruhsal engelli hastalara bakım hizmeti sunan Özel Kumrular Konakları Bakım Merkezi, baharı bambaşka bir coşku ile karşıladı. Kumrular Konakları Bahar Şenliğinde; tiyatro gösterileri, rekabetsiz yarışmalar, müzik dinletisi, palyaçolar ve yüz boyama gibi onlarca etkinlik yapıldı.

Merkezde kalan hastaların aynı zamanda yakınlarıyla ve sevdikleriyle bir arada olduğu şenlikte yüzler güldü, neşe dalga dalga yayıldı.

Şenliğin başlangıcında kısa bir konuşma yaparak, hasta yakınlarına 'hoş geldiniz' diyen Kumrular Konakları Kurucusu Oya Akgün, yıl boyunca merkezde kalan hastaların motivasyonuna yönelik bir çok etkinlik düzenlediklerini belirterek, "Deniz sahilinde ve doğa içinde bir bakım merkezi olarak çok şanslı olduğumuzu söyleyebilirim. Ancak biz bunlarla da yetinmiyor ve yıl içinde bir çok etkinlik düzenliyoruz. Bugün de baharın enerjisini, neşesini hep birlikte yaşayalım istedik. Mutluluğumuza katkı koyduğunuz için hepinize teşekkür ederim" dedi.

"AVRUPA'DA GÖRÜP İMRENİRDİK"

Hasta yakınlarından Özden Birsel de Kumrular Konakları gibi bakım merkezlerini geçmişti ancak Avrupa ülkelerinde görebildiklerini belirterek, "Yıllarca böyle bir hayalle yaşadık. Çünkü buraya benzer bakım merkezleri ancak Avrupa'da vardı. Bizim de çocuklarımızı oraya götürecek imkanımız yoktu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına ve bu örnek bakım merkezinin kurucusu Oya Akgün'e çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

ŞİİRLER OKUNDU OYUNLAR OYNANDI

 Ürkmez Gençlik Merkezinden bağlama sanatçısı Alı Rıza Özen'in bağlama dinletisi ve türküleri eşliğinde kaşık oyunu oynandı. Merkezde kalan hastalar şiir okudu, Tire Belediyesi Tiyatro Topluluğu ise sergilediği sahne şovu ile herkesi kahkaha tufanına boğdu. Her bahar şenliğinde olduğu gibi bolca yarışmada vardı. Ancak tek farkı bu yarışmalarda rekabet değil, dayanışma ve eğlence vardı.


Kumrular Konakları'nın bahar şenliği için özel olarak süslendiği günde, palyaçolar gösteriler yaptı, isteyenler yüzünü boyadı isteyen de özel olarak hazırlanan fotoğraf çerçevesi önünde selfie çekti.

EL EMEĞİ GÖZ NURU

 Bahar şenliğinde bakım merkezinde kalan hastaların el emeği örgü ve keçe işleri de sergilendi. Sergide yer alan ürünler en az diğer etkinlikler kadar ilgi çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.