Devlet Bahçeli: Üniversite sınavlarını kaldıracağız

Devlet Bahçeli: Üniversite sınavlarını kaldıracağız

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Biz gençliği sınavlarla bulmadık, bu yolda da kaybetmeyiz. Üniversite sınavlarını kaldıracağımız günler çok uzakta değildir.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Okulların kapanmasını hatırlatan Bahçeli, "Biz gençliği sınavlarla, karnelerle bulmadık, bu yolda da kaybetmeyiz, kaybedemeyiz. Umut ediyorum ki üniversite sınavlarını kaldıracağımız günler çok uzakta değildir" dedi.

57341.jpg

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Hayat, okul-ev arasında değildir. Ya da sadece eğlenme, yeme içme bohemliliğinden ibaret de görülmemelidir. Her şeyi tadında yapmak gerekir. Zaman dediğimiz kesintisiz işleyen değirmen, insanı yıllar içinde öğütmekte, kimini unufak, kimi milletine hayırlı beşeri mamur haline getirmektedir.

Hayat basamaklarını sabırla tırmanan, sevgiyi ve saygıyı rehber eden kim varsa güzel ahlakın yörüngesine girmiştir. Türk gençliği, güze ahlakın güven veren, aklın, güçlü amaç ve arzuların pırıl pırıl parlayanın kutup başıdır.

Sınavlar gelip geçer, okullar biter gider. Geçmişte hüzünle alınan karneler, kaygıyla girilen sınavlar tebessümle hatırlanıyor. Anılar geçidi merasim bölüğü gibi gözümüzün önünde canlanıyor. 19 milyonu temel eğitim-öğretimde 8 milyonu yüzsek öğretimde olmak üzere 27 milyon öğrenci var. Pek çok ülkenin nüfuslarından fazla. Zenginlik de buradadır. Bize düşen, öğrencilerimizi ve gelecek nesillerimizi o sınavdan çıkarak bu sınava sokarak tekdüze öğretim mantığına havale etmemektir. Varoluşun sırrını çözme çabası göstermeden, 'ne, nasıl, nerede, niçin ve ne zaman' sorularına karşılıklar bulmadan atılacak her adım boşuna olacaktır. Türk ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmanın koçbaşı, gençlerimizdir.

Sapkın akımlarla başa çıkabilmenin ana cephesi Türk gençliğidir. Biz gençliği sınavlarla, karnelerle bulmadık, bu yolda da kaybetmeyiz, kaybedemeyiz. Umut ediyorum ki üniversite sınavlarını kaldıracağımız günler çok uzakta değildir."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.