Bahçeli'nin MHP'den İhracı İstendi!

Bahçeli'nin MHP'den İhracı İstendi!

Bahçeli'nin "kesin ihraç" talebiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edilmesi istendi.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin parti tüzüğünün 3. maddesinin "e" bendinde yer alan "demokratik ve hür parlamenter rejim" ilkesini başkanlığa "Evet" diyerek açıkça ihlal ettiğini vurgulayarak Bahçeli'nin "kesin ihraç" talebiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edilmesini istedi.

Müsavat Dervişoğlu, MHP Merkez Disiplin Kurulu'na Noter aracılığı ile gönderdiği suç duyurusunda "MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tüzük ihlali yapmış, Genel Kurul'un üçte iki çoğunlukla değiştirebileceği tüzük hükmünü yok saymıştır. Kesin ihracı gerekir" görüşüne yer verdi.

Yeni Çağ gazetesinden Orhan Uğuroğlu'na konuşan Dervişoğlu, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden alınan güvenoyu ile meşruiyet kazanan siyasi iktidarların dayanağı olan millî iradenin kaldırılmasına Başkanlık ya da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gibi bir ad ile kaldırılmasına MHP tüzüğü izin vermemektedir" dedi.

'YÖNETMELİĞE GÖRE İHRAÇ GEREKİYOR'
Dervişoğlu şunları kaydetti:

"Hal böyle iken; Milliyetçi Hareket Partisi bu tüzük maddesini değiştirmeden Başkanlık Sistemi konusunda çok partili parlamenter rejimi değiştirmeye, zaafa uğratmaya veya ortadan kaldırmaya matuf hiçbir eylem ve hareket içerisinde bulunulamaz.

Aksi halde Parti tüzüğüne aykırı hareket edilmiş olur bunun müeyyidesi de Milliyetçi Hareket Partisi Disiplin yönetmenliğinde 'partiden kesin ihraç' olarak hükme bağlanmaktadır.
Sayın Devlet Bahçeli, AKP'nin Başkanlık sistemine destek vermesi bir yana referandumda da 'evet' diyeceğini resmen açıklayarak Milliyetçi Hareket Partisi'nin Anayasası olan tüzüğünün olmazsa olmaz hükümlerini açıkça çiğnemiştir.
Tüm partililerimizi Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğüne uygun hareket etmeye davet ediyorum."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.