Bahçeşehir Koleji’nden İzmir’e dev kampüs

Bahçeşehir Koleji’nden İzmir’e dev kampüs

Bahçeşehir Koleji, 2017-2018 eğitim öğretim yılında Bornova Çiçekli’de, 30 bin metrekare alana kurulu İzmir Fen ve Teknoloji Lisesi’ni hizmete açıyor.

Kurulduğu günden bugüne eğitim sektöründeki itibarlı yerini koruyan ve sektördeki varlığının tek amacı nitelikli bir eğitim olan Bahçeşehir Koleji, geçen yıl, Güzelbahçe Kampüsü’nde hizmete açtığı Fen ve Teknoloji Lisesi’ni, 2017-2018 eğitim öğretim yılında Bornova Çiçekli’ye taşıyor. Bahçeşehir Koleji İzmir Fen ve Teknoloji Lisesi adıyla 30 bin metrekare alan üzerine kurulmakta olan ve ileri teknolojik imkânlarla donatılacak yeni kampüsün tanıtım toplantısı, Bornova Kampüsü’nde yapıldı. Tanıtım toplantısına, Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, Genel Müdür Yardımcısı Özge Aslan, Eğitim Teknolojileri Direktörü Metin Ferhatoğlu, Bahçeşehir Koleji İstanbul Fen ve Teknoloji Lisesi Müdürü Tolga Yıldız, Ege Bölge Koordinatörü Zeynep Hülagü, İzmir Fen ve Teknoloji Lisesi Müdürü Timothy Timur, Ege Bölgesi’ndeki kampüslerin kurucuları ile çok sayıda veli ve öğrenci katıldı.

Gelecek için önemli bir dönemeç

Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, “Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisemiz, 11 yıl önce açılan bir okul. Türkiye'nin ilk STEM okulu. Bizim için ve Türkiye için anlamı yaptıklarıyla ortada. Evrensel bilime katkı sunacak, dünyanın geleceğine yön verecek, teknolojiye yön verecek nesiller yetiştirmek amacıyla kurulan bir okul. Bugün geldiği noktada mezunlarıyla, başarılarıyla, yaptıkları çalışmalarla, ülkemizin hem bugünü hem geleceği için önemli bir dönemeç olacak. Ben burada öğrencilerimizin bir sözü ile katkıda bulunmak isterim, çünkü burada yetişen öğrencilerimiz her gün, 'Ülkemiz için, dünya için nasıl değer yaratabilirim, nasıl faydalı olabilirim' diye güne uyanıyorlar ve bunun için çalışıyorlar. Bundan sonrası için de böyle nesiller, böyle öğrenciler yetiştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Çok özel bir müfredat

İzmir’deki Fen ve Teknoloji Lisesi’nin de bu okulların bir parçası olduğunun altını çizen Dağ, konuşmasına şöyle devam etti:

“İzmir'deki Fen ve Teknoloji Lisemiz, geçen yıl Güzelbahçe ilköğretim kampüsümüzde açıldı. Önümüzdeki sene sosyal ve fiziksel anlamda çok daha büyük bir kampüse geçiyor. Bu anlamda kullandığı alanlar, laboratuvarlar ve bir teknoloji üssü haline gelecek yapısıyla önümüzdeki seneden itibaren Çiçekli'de olacak. Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liseleri'ndeki müfredat, çok özel bir müfredat. Bundan 11 yıl önce model aldığımız dünyadaki başarılı okullar üzerinden müfredatı oluşturulmuş ve Türkiye'deki eğitim öğretim sistemi içerisinde Talim Terbiye Kurulu tarafından uygun görülüp yola çıkmıştı. Bu anlamda tamamen kendine özgü bir müfredatı var. Şuanda da o müfredat farklı şekillerde uygulanıyor. Bu sene de yenilenerek yeniden Talim Terbiye Kurulu'na sunuldu. Yeni dersler de eklendi. İnsan mühendisliğinden, bilim tarihine, kodlamadan, robotiğe, insansız hava araçlarından, genetiğe kadar birçok dersi öğrencilerimiz hazırlık sınıfından itibaren görüyorlar. Bunun yanında çok iyi derecede yabancı dil öğreniyorlar. 11. Sınıftan itibaren de hem Türkiye'deki sınav sistemine hem de yurt dışındaki okullara kabul alabilecek yapıya dair portfolyo çalışmaları, sınav çalışmaları ve yurtdışı okul kabul çalışmalarını da aynı zamanda yürütüyorlar”

Online başvuru modeli: Apply Fen Tek

Eğitim Teknolojileri Direktörü Metin Ferhatoğlu da, Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liselerinin öğrencilerini seçmek için ilk kez bu yıl uygulamaya başladığı Türkiye’nin en yeni lise kabul modeli olan Apply FenTek’i tanıttı. Ferhatoğlu, “Başvurular, www.apllyfentek.com üzerinden online yapılacaktır. 8 Mayıs’a kadar sürecek başvuruların ardından, ön değerlendirme ve mülakat yapılacak, 22 Mayıs’ta ise kayıt süreci başlayacaktır. Fen ve Teknoloji Liselerimize katılmak isteyen öğrenciler, merkezi geçiş ortak sınavında aldıkları puanın yanı sıra kişisel hedefleri, projeleri, bugüne kadar gerçekleştirdikleri çalışmalar ve akademik kadromuzun yapacağı birebir mülakatlarla değerlendirilecektir” diye konuştu. Ferhatoğlu’nun ardından Bahçeşehir Koleji İstanbul Fen ve Teknoloji Lisesi Müdürü Tolga Yıldız, robotik takımı öğrencileri Murat Gence, Rana Sünnetçi ve Mert Gökduman’la birlikte velilere eğitim sistemi, yurt içi ve dışında elde ettikleri başarılarla ilgili sunumda bulundu.

Hayata artı değerle başlama imkanı sunuyoruz

Bahçeşehir Koleji İzmir Fen ve Teknoloji Lisesi Müdürü Timothy Timur da, “Okulumuz, STEM odaklı eğitim anlayışı ile öğrencilerin sadece üniversite sınavına değil, üniversite hayatına hatta iş hayatına hazır olmalarını sağlayacak alt yapı ile lise eğitimini tamamlamalarını hedefler. MASTER 6 ile hayata artı değerlerle başlamalarına imkan sağlar. Yurtdışında işe alımlarda daha çok adayların mezun oldukları liselere bakılır. Bu sebeple mezun olduğunuz lisenin adı ve uyguladığı eğitim programı çok önemlidir. Bunu yapacak olanda Fen ve Teknoloji Liseleridir. Bu yüzden çocuklarınızın böyle bir okulda okuması önemli ve gereklidir. Kurucumuz Sayın Enver Yücel de, ‘Türk Milli Eğitimi’ne yaptığım en büyük katkı Fen ve Teknoloji Liseleridir. Her yıl bilim ve teknolojiye 200 insan kazandırırsak görevimi yapmanın gururunu ve mutluluğunu yaşarım’ demekle Fen ve Teknoloji Liselerinin ülkemize ne kadar gerekli olduğunu anlatmıştır” diye konuştu. Tanıtım toplantısı, İzmir Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerinin yıl içindeki çalışmalarının yer aldığı sunum ve veli Özlem Yürekli’nin konuşmasıyla sona erdi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.