Bahçeşehir Üniversitesi müzik festivaline renk kattı

Bahçeşehir Üniversitesi müzik festivaline renk kattı

Bahçeşehir Üniversitesi Konservatuvarı, Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivalinde “Beethoven’ı Anlatmak” isimli konserle beğeni topladı.

Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali'nde, Bahçeşehir Üniversiesi Konservatuvar hocaları bir ilke imza attı. Beethoven’ı Anlatmak adlı teatral konserde, kemanda BAU Konservatuvar Müdürü Dr. Erman Türkili ve Müzik Bölüm Başkanı, piyanoda Prof. Dr. Hyun Sook Tekin yer aldı.

Beethoven’ın hayatından kısa sahnelerin yer aldığı performansta iki keman, piyano sonatı, üç kısa tiyatro sergilendi.

bahcesehir-foto-04-1.jpg

ÇOK ANLAMLI VE ÖZEL

BAU Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel festivale çok önem verdiklerini söyleyerek“ Her müzisyenin bizlere hissettirdiği, zaman zaman bizleri uzaklara alıp götüren, zaman zaman da heyecanlandırıp mutlu eden duygular vardır. Gelmiş geçmiş en etkileyici besteci ve piyanistlerden biri olan Beethoven’ı dinlerken benim hissettiğim duygular; Trajedi, Tutku ve İhtişam. Acılardan da beslenmiş, bulunduğu yörenin ihtişamını almış ve duymadan da bir şey yapabilmiş, yazabilmiş, bestelemiş. Böyle bir dünya insanlık mirasına örnek olan dehayı, tarihte ve sanatta önemli bir adres olmuş, Herodot, Halikarnas Balıkçısı ve daha birçok tanınmış kişiye ev sahipliği yapan Bodrum’da, sanatçılarımız tarafından dile getiriyor olmayı çok anlamlı ve özel buluyorum. Bahçeşehir Üniversitemizin Konservatuvarı henüz çok yeni. Ama hedefimiz, yerelden evrensele uzanan, tüm insanlığı, sanat ve sanatçıyı kucaklayan bir anlayışı gerçekleştirmek. Bundan sonra da bu hedefle ve tüm kalbimizle Gümüşlük Müzik Festivalinde her zaman olmayı arzu ediyoruz, desteklemek istiyoruz. Burada bizlerle sizlerin buluşmasına olanak sağlayan Sayın Gülsin Onay’ı tekrar tekrar tebrik ediyor, teşekkürlerimi sunuyorum. Sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyor, hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.