Bahoz'un Öldürülmesi PYD'yi Çılgına Çevirdi

Bahoz'un Öldürülmesi PYD'yi Çılgına Çevirdi

Fehman Hüseyin'in ölümünün ardından PYD 110 kişiyi gözaltına alarak sorgulamaya başladı

Suriye'de mevcut devlete karşı savaşan Tel Hamis Tugayları, dün yaptığı bir açıklamayla Bahoz Erdal'ı öldürdüklerini açıklamıştı. PKK iddiaya karşı net bir açıklama getirmemiş olsa da Tel Hamis Tugayları tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Beşşar Esed rejiminin en büyük destekçilerinden biri olan PKK'nın bu üst düzey yöneticisine dönük gerçekleşen operasyonu Suriye şehitlerine, gazilerine ve Suriye zindanlarında işkence gören şerefli Suriye halkına armağan ediyoruz"

110 kişiyi PYD gözaltına aldı

Bahoz Erdal ve yanındaki 15 korumasının öldürülmesiyle beraber PYD'nin karşılık vermeye çalıştığı iddiası gündem de dolaşırken, örgütün olaydan sorumlu tuttuğu aralarında rejim ordusu ve el-Muhaberat'tan da kişilerin olduğu 110 kişiyi gözaltına aldı. Bazı kaynaklara göre Beşar Esad rejimi gözaltına alınanlar arasında ordudan da isimler olması, PYD'nin rejimi sorumlu tuttuğunu gösteriyor.

Operasyonu MİT mi yaptı?

Suriye'de PYD kanadının yapılandırılması için Bahoz Erdal'ın önemine atıf yapılırken, 2 yıldır bölgede olan Fehman Hüseyin'in bu konuda büyük bir uğraş verdiği ve bizzat Murat Karayılan tarafından gönderildiği öğrenildi. 

Öte yandan Bahoz Erdal'ın isminin kırmızı arananlar kategorisinde olması ve 2 yıl önce MİT'in yeniden yapılandırılması gibi birçok başlığın yanı sıra Cemil Bayık, Murat Karayılan, Duran Kalkan ve Bahoz Erdal'ın isimlerinin öldürülmesi ile ilgili yazılı emrin de olması MİT'in imzası olabileceği şeklinde de yorumlanıyor.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.