Bakan Canikli'den İzmir'e müjde

Bakan Canikli'den İzmir'e müjde

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Poligon Askeri Atış Alanı’nın askerin etkin bir ihtiyacı olmaması durumunda yeşil alan olması konusunda değerlendirilmesi için çalışma başlattı.

 

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık ve AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten’i kabul ettiği ziyarette, Poligon Askeri Atış Alanı’nın askerin etkin bir ihtiyacı olmaması durumunda yeşil alan olması konusunda değerlendirilmesi için çalışma başlattı.

AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten, AK Parti İzmir Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Üyesi Hüseyin Kocabıyık ile Ankara’da Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’yi ziyaret etti. İlçe Başkanı Erten, Karabağlar İlçe sınırları içinde kalan ‘Poligon Askeri Atış Alanı’ ile ilgili olarak Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’ye Karabağlar halkının beklentisini anlattı.

img-20171212-wa0019.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şehircilik Şurası'nda gündeme getirdiği  "Şehir Merkezlerinde kalan Askeri Alanların Yeşil Alan olarak Kamu Kullanımına, Hizmetine Tahsisi ve Açılması" hususundan yola çıktığını belirten AK Parti Karabağlar llçe Başkanı Kazım Erten, “Sayın bakanımıza Karabağlar sınırları içerisinde bulunan 450 dönüm "Poligon Askeri Atış Alanı" olarak bilinen alanının Yeşil Alan olarak halkın hizmetine sunulması konusunda vatandaşlarımızın taleplerini ilettik” dedi.

Başkan Erten, İzmirliler’in, Karabağlarlıların taleplerini can kulağıyla dinleyen Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’nin, yeşil alan olması kaydı ile asker tarafından kullanımı hususunda etkin bir ihtiyaç duyulmaması durumunda talebin değerlendirilebileceğini, gerekli araştırmaların yapılması için çalışma başlatılması talimatı verdiğini söyledi.

Ankara’da İzmir Milletvekilleri Hüseyin Kocabıyık,  Necip Kalkan, Mahmut Atilla Kaya, Kerem Ali Sürekli ile İzmir Demokrasi Üniversitesi kampüsü çalışmaları, Kentsel Dönüşüm ve Poligon Askeri Alan ile ilgili görüş alışverişinde de bulunan AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki’yi de Karabağlar'da devam eden kentsel rezerv alanındaki inşaat çalışmalarını incelemek ve yerinde dönüşüm ile ilgili halkla buluşturmak için Karabağlar’a davet etti.

Ankara’daki görüşmelerini değerlendiren AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten, “İzmir Demokrasi Üniversitesi yerleşkesi ile ilgili, Kampüs için Karabağlar sınırları içerisinde bulunan alanın tahsisi konusunda müracaatlar gerçekleştirildi. Karabağlar'ın nefes alabileceği bir rekreasyon alanının, Poligon atış alanının halkımızın hizmetine sunulması için çalışma yaptık. Karabağlar Mobilyacılar Sitesi'nin Mobilyacılar İhtisas Organize Sanayi Bölgesi olarak yeniden küllerinden doğması için çalışmaları sürdürüyoruz. Karabağlar halkımız, gençlerimiz, çocuklarımız güvenli konutlar ile spor, eğitim, sağlık tesisleri ile rekreasyon alanları, yeşil alanları ile kentsel gelişme ve sosyokültürel gelişme yolunda fazlasını hak ediyor. Vizyon, alan, proje siyaseti doğrultusunda, yüksek debi ile akan Nehir Coşkusu ile akışımıza devam ediyoruz. “ dedi.   

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.