Bakan Özlü Norm Grubu’na tam not verdi

Bakan Özlü Norm Grubu’na tam not verdi

Yerli üretime Bakan Faruk Özlü’den tam destek Komisyon üyeleri Uysal ve NRM Makina’ya ziyaret gerçekleştirdi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, bağlantı elemanları sektöründe Türkiye’nin en büyük gruplarından biri olan Norm Grubu’na ait Uysal Makina ve NRM Makina firmalarına tam not verdi.  Özlü, yerli üretim yaparak ithalatın önüne geçen 2 firmanın yönetici ve çalışanlarını da kutladı. İzmir’e 3 günlük inceleme gezisi gerçekleştiren Türkiye Büyük Millet Meclisi Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyeleri ile Norm Grubu firmalarını gezen Bakan Özlü, Komisyon Başkanı Ziya Altunyıldız ile birlikte Norm Grubu Kurucu Onursal Başkanı Nedim Uysal’dan bilgi aldı.

Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Norm Grubu şirketlerinden Uysal Makina üretim tesislerinde 1 saati aşkın incelemelerde bulunan, NRM Makina Firması hakkında da sunum yapılan Bakan Özlü ve Komisyon Üyeleri, özelikle NRM Makine gibi, imalat sektöründe faaliyet gösteren tüm firmalar için robotik otomasyon sistemleri üreten bir teknoloji şirketinin  üretimde katma değerin artırılması hedefine hizmet etmesinden ve ithal edilen makinaların yerli üretimini yapmasından mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

EBSO Yönetim Kurulu Başkan Ender Yorgancılar’ın da katıldığı ziyarette Bakan Özlü ve Komisyon Üyelerine bilgi veren Norm Grubu Kurucu Onursal Başkanı Nedim Uysal, “Bakanımızın ve komisyon üyelerimizin tesislerimizi ziyaret etmesi bizi onurlandırdı. Biz katma değerli üretimimizi daha da artırarak ülke ekonomisine daha çok katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu amaçla tesislerimizde ileri teknolojiye sahip makinaların üretimine odaklandık. NRM Makine firmamızla tüm imalat sektörlerine yönelik robotik makinalar üretiyoruz. Bu sayede üretimdeki katma değerimizi artırdık. Türkiye’nin geleceğine güveniyoruz. Birçok yeni projemiz var. Bu projeleri hayata geçirerek, hem sağladığımız istihdamı hem de ülke ekonomisine olan katkımızı daha da artırmak için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

NRM Makine, teknolojisiyle endüstriye değer katıyor

NRM Makine imalat sektöründe faaliyet gösteren tüm firmalar için robotik otomasyon sistemleri üreten bir teknoloji şirketi. Türkiye’deki ve dünyadaki sanayi sektöründe, üretim ve imalat ile paralel olarak artan otomasyon kontrol sistemlerinde; ihtiyaç duyulan robot uygulamaları, yapay görme test ve ölçüm ekipmanları, bire bir ürün kontrol sistemleri, hidrolik pnömatik kontrol üniteleri, montaj aparat ve makine uygulamaları bu şirketimiz başlıca faaliyet alanları. Tam ve yarım otomatik sistem tasarımları, günümüz teknolojisinin esnek, fonksiyonel ve tekrarlanabilir özelliklerine yüksek hassasiyetli çözümler sunuyor. Şirket, orta vadede alüminyum döküm üzerine farklı makineler üretebilmeyi; uzun vadede ise görüntü işleme, yapay görme sistemleri üzerinde uzmanlaşmayı hedefliyor.

Uysal, AB normlarında üretim yapıyor

1988 yılında kurulan Uysal Makine 1999 yılında ilk otomatik elektrolitik çinko kaplama hattını devreye alarak kaplama sektörüne girdi.2007 yılında MacDermid lisansı ile elektrolitik çinko kaplama kalitesi AB normlarına taşındı. Müşterilerin beklentisi doğrultusunda güncel teknolojiyi takip ederek yatırımlarına devam ediyor. Uysal Makine halen merkez fabrikası, Salihli kaplama tesisi ve iki şubesiyle faaliyet gösteriyor. Uysal Makine halen otomotiv başta olmak üzere beyaz eşya, inşaat, makine, mobilya, havacılık, biyomekanik ve demiryolu gibi farklı sektörlerde kullanılan bağlantı elamanlarının kaplamasını yapıyor. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.