Bakan Soylu İzmir'de: Türkiye huzur ve sükun içerisinde

Bakan Soylu İzmir'de: Türkiye huzur ve sükun içerisinde

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye Yüzyılında Muhtarlık Kurumunu Güçlendirme Çalıştayı’nda konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kınık Belediyesi tarafından ilçede düzenlenen Türkiye Yüzyılında Muhtarlık Kurumunu Güçlendirme Çalıştayı’na katıldı.

Kınık Öğretmenevinde düzenlenen çalıştayda konuşan Bakan Soylu, dünyadaki tabloyu herkesin gördüğünü belirterek “Güçlünün güçsüzü ezdiği, Afganistan’dan Pakistan’a kadar, Yemen’den Lübnan’a kadar, Orta Doğu’dan Orta Asya’ya kadar neredeyse bütün Müslüman coğrafyasını karmakarışık etmeye yemin etmiş, Batı’nın tüm sorunlarını doğuya yıkmaya çalışan ve kendi insanlarını bu sorundan azade etmeye çalışan bir anlayış karşı karşıya olduğumuz çok açıktır. Allah’a hamdolsun ki bugün dünyada en çok insani yardım eden ülke konumuna geldik. Birçok krizin çözülmesinde ana aktör olan, rol oynayan, emin ve itibarlı bir Türkiye olmaya adım atan ve bunu gerçekleştiren, Ukrayna-Rusya Savaşı dahil olmak üzere tüm dünyanın gözünün içine baktığı, Cumhurbaşkanımız önderliğinde Türkiye, 21. yüzyılda dünyadaki problemlere çare aramaya, çare üretmeye çalışan tek ülke konumundadır” dedi.

aw813488-01.jpg

Bakan Soylu, şöyle devam etti; “Bize yapabileceklerimizi yaptırmazlardı. Azerbaycan’da kardeşlerimiz Karabağ hançerini göğsünden çıkarırken bizim destek olmamızı engellerlerdi. Ayasofya’yı açtırmamak için bütün ayak oyunlarını ortaya koyarlardı. Etrafımızdaki coğrafyada teröristler var. Suriye’nin kuzeyinden Irak’ın kuzeyine kadar yıllardır bu ülkenin büyümesini, zenginleşmesini, güvenini, huzurunu engellemeye çalışan, Batı tarafından, Amerika tarafından, Avrupa tarafından desteklenen ve orada bir devlet kurdurulması için her türlü oyunun düzenlendiği teröristler var. Ne yapacaktık? Onlardan izin almadan oraya girecek, kendi irademizi gösterecektik. Buna müsaade etmemek için gayret gösterdiler. Ambargo koydular ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin eski Türkiye olmadığını, artık onlara sormadan hareket edeceğimizi Türkiye Cumhuriyeti onlara gösteriverdi.”

“TÜRKİYE HUZUR VE SÜKUN İÇERİSİNDE”

Türkiye’nin ayakları üzerinde net bir şekilde durduğunu kaydeden Bakan Soylu, şöyle konuştu; “Yolcuğumuz yeni başlamıştır. Yıllardır iki ülkenin hemen yanı başımızda otoritesi yok. Buna rağmen Türkiye huzur ve sükun içerisinde. 2022’de 51.5 milyon turist geldi. İstihdam 32 milyon sınırına geldi. Artık üreten bir ülkeyiz. İstihdamını dünya daralsa da artırabilen bir tablo ile karşı karşıyayız. Eksikler var elbette. Eksiksiz, Cenab-ı Allah’tır. Hele ki ekonomik ve siyasi saldırılara rağmen. Yurt dışında yeniden bir moda başladı. Sürekli bir takım dergilerde Türkiye ve Cumhurbaşkanımız aleyhine yazdırışmış, üretilmiş, birileri tarafından fırından çıkarılmaya başlanmış yazılar yazılmasına rağmen Türkiye, ayaklarının üzerinde durmaktadır.”

aw813488-04.jpg

İZMİR’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU

İzmir’de sabah saatlerinde düzenlenen uyuşturucu operasyonu hakkında konuşan Bakan Soylu, “Sabah 06.00’da bin 472 kahraman polisimiz ve jandarmamızla İzmir’de bir uyuşturucu operasyonu yaptık. 225 uyuşturucu satıcısını ve imal ve ticaretini yapanları yakalayıp adalete teslim etmek üzere gönderdik. Amerika ve Avrupa uyuşturucuya teslim olmuştur. Amerika’da yılda 110 bin kişi uyuşturucudan ölüyor. Milyonda 324. Avrupa’da milyonda 29, Almanya’da milyonda 29.6, Norveç’te milyonda 86, bizde milyonda 4,5. Bu mücadeleyi yapıyoruz. Avrupa eroine bedava şırınga vermeye başladı. Hollanda’da herkes yolda esrar içiyor. Amerika’da uyuşturucu kasabaları açmış. Biz etrafımızdaki ateş çemberi coğrafyaya rağmen bunu yapıyoruz. Biz iflahlarını kestik. Eroinin, bonsainin rotası değişti. 81 vilayetimizi riske göre ölçüyoruz. İlçeleri ölçüyoruz. 62 vilayette kanalizasyonda atık alıyoruz, ne kullanılıyor, ne kadar kullanılıyor bakıyoruz. Her yakaladığımıza anket yapıyoruz. Dünyada böyle bir şey söz konusu değil. Adım adım takip ediyoruz” sözlerine yer verdi.

Konuşmasının ardından Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer ve muhtarlar tarafından Bakan Soylu’ya hediye takdim edildi.

aw813488-06.jpg

Çalıştaya İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, AK Parti İzmir Milletvekilleri Cemal Bekle ve Ceyda Bölünmez Çankırı, çalıştayın ev sahibi Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer ve ilçe belediye başkanları, Ege Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ayşe Taylan, Türkiye Muhtarlar Konfederasyon Başkanı Genel Sekreteri Osman Aydemir ve çok sayıda muhtar katıldı.

a erdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.