Bakan Soylu'dan İnce'ye “apolet” tepkisi

Bakan Soylu'dan İnce'ye “apolet” tepkisi

Bakan Soylu, Şişli'de muhtarlarla bir araya geldi

İstanbul Şişli'de muhtarlarla bir araya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin II. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel için sarf ettiği "Senin o apoletlerini sökeceğim" sözlerine tepki gösterdi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şişli'de muhtarlarla buluştu. Burada muhtarlara hitap eden Bakan Soylu, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin II. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel için sarf ettiği "Senin o apoletlerini sökeceğim" sözlerine tepki gösterdi. 

Bakan Soylu, “Apolet sökmek. Bana bunu biriniz anlatın Allah rıza için. Selahattin Demirtaş dışarı çıkacak, Metin Temel'in orgeneralimizin, komutanımızın veya korgeneralimizin apoletleri sökülecek. Bu nasıl bir tasniftir. Selahattin Demirtaş nasıl dışarı çıkabilir. 6-7 Ekim olaylarını hepimiz biliyoruz ve yaşadık. 53 kişi bu ülkede katledildi. Sokaklar isyan haline döndürülmeye çalışıldı. Yakıldı, yıkıldı. Hala onların maliyetlerini ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. 10 bin 500 ev yapıldı Şırnak'ta. Yıkanlara inat biz yaparız ve vatandaşımızı yalnız bırakmayız demek için. Kürt kardeşlerimizi bırakmayız, sizi kaderinize mahkum etmeyiz demek için. Hükumet yaptı ama bu milletin birlikteliğiyle beraber yaptı. Hükumetin ayrı bir yerde bütçesi yok. Batıdan gelen kuzeyden gelen güneyden gelen her yerden gelen ortak bir bütçeyle beraber bunu yaptık. Bu yarayı onarmak için, bu yarayı şifayla beraber buluşturabilmek için.. Bu belediyelerin zamanında genel başkanı kimdi? Bana bunu söylesin birisi. Selahattin Demirtaş'tı. Bunlar dağa adam gönderirken bunlar sabahtan akşama kadar Türkiye Cumhuriyeti Devletini “TC” diye aşağılamaya çalışırken genel başkan kimdi? Sokaklara çıkın diye talimat veren kimdi. Doğruları bu dünyada söylemeyeceksek nerede söyleyeceğiz” dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.