Bakanlar Kurulu sonrası Kurtulmuş'tan "Bitirici Operasyon" açıklaması

Bakanlar Kurulu sonrası Kurtulmuş'tan "Bitirici Operasyon" açıklaması

İşte Kurtulmuş'un açıklamalarından satırbaşları:

 

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından, Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, El Bab konusunda bitirici operasyona hazırlanıldığını söyledi.

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İstanbul Beşiktaş'taki saldırı konusunda AB ve ABD'ye mesaj veren Kurtulmuş, "Terör saldırılarından sonra dostlarımızı, düşmanlarımızı görmek isteriz dedik. Taziye için arayan dostlarımızın mesajlarını olumlu buluyoruz ama yeterli değil" dedi.

Kurtulmuş, Fırat Kalkanı operasyonu ve El Bab'daki durumu değerlendirirken de artık son noktaya gelindiğini, bitirici operasyon için hazırlıkların yapıldığını duyurdu.

Kurtulmuş'un açıklamalarından satırbaşları:

Örgütlerin amacı korku, panik ve yılgınlık oluşturmaktır. Bu anlamda da halkı bu atmosfer içerisinde çaresiz, hareketsiz bırakmaktır. Öncelikle biz bu milli, ortak duruşumuzu sergilemeyi sürdürdüğümüz sürece herkes bilsin ki asla biz bu yılgınlık, korku siyasetine teslim olmayacağız. Millet olarak terör örgütlerinin istemiş olduğu bu istikamette oluşturacakları psikolojinin içerisine hapsolmayacağız. Ayrıca, asla teröre alışmayacağız. Hesap soracağız.

Terör saldırılarından sonra dostlarımızı, düşmanlarımızı görmek isteriz dedik. Taziye için arayan dostlarımızın mesajlarını olumlu buluyoruz ama yeterli değil.

PKK her türlü terörist eylemi Avrupa'da yapabilmektedir. Onların yaptıklarının "siyasi faaliyet olmadığının" altı çizilmelidir.

Biz PYD ve YPG'nin terör örgütü olduğunu ifade ederken bazıları onların DAEŞ'e karşı savaşın bir parçası olduğunu iddia ettiler.

Artık yeter. Dostlarımızın, müttefiklerimizin uygulamada da açıkça yanımızda olduklarını göstermeleri lazım.

"BOMBALARI VE SİLAHLARI HERHALDE AVM'LERDEN YA DA ÇARŞAMBA PAZARINDAN ALMIYORLAR"

(Beşiktaş'taki saldırı) Hakikaten enteresan şekilde hem derin hem geniş bir çukur açılmış. Her türlü teknik çalışma yapılıyor. En ufak detay atlanmıyor. Bu mühimmat herhalde sıradan değildi. Ancak genel olarak şöyledir, şu şekildedir diyecek durumda değiliz. Araştırmalar nihayetine erdiği zaman açıklanır. Terör örgütlerinin kullandığı hiçbir malzeme süpermarket ya da çarşamba pazarında satılmıyor. Bombalar, silahlar herhalde birileri tarafından bunların eline veriliyor. AVM'lerden ya da çarşamba pazarından almıyorlar. Sadece PKK için değil, bütün terör örgütlerinin arkasındaki lojistik, istihbari, askeri destekler verilmesin hiçbir örgüt 1-2 haftadan fazla dayanamaz. Böyle baktığınız zaman Cumartesi yaşadığımız patlamanın arkasındaki mühimmat da tesadüfen elde edilen malzeme değildir.

DÜŞEN F-16 UÇAĞI

Uçağımız düşmeden evvel pilotumuz kendisini uçağın dışına atmıştır. Konu bütün detaylarıyla incelenmektedir. Uçak uçuşunu bir eğitim uçuşu olarak sürdürmekteydi. Üzerinde mühimmat yoktu. Düşüş hadisesi, inişe hazırlanırken vuku buldu.

Bu kazanın teknik arıza nedeniyle gerçekleştiği  kuvvetle muhtemeldir. Ancak bütün detaylar incelenecek ve sonuç ortaya konulacaktır.

"EL BAB'DA BİTİRİCİ OPERASYONUN HAZIRLIĞI YAPILIYOR"

El Bab konusunda son noktaya doğru gelinmiştir. Bu anlamda şehir çevrelenmiş ve son bitirici operasyonun hazırlıkları yapılmaktadır. Ümit ederim ki en kısa süre içerisinde El Bab ile ilgili harekatın o kısmı bitirilmiş olacak.

HALEP KONUSUNDA TÜRKİYE'NİN TEKLİFİ

Suriye'de ateşkesin sağlanmasında geç kalınıyorsa Türkiye'nin teklifi şudur, uluslararası camia, Avrupa ülkeleri, bölge ülkeleri, Türkiye, herkes kendi bayraklarıyla gelsin, bir uluslararası yardım konvoyu düzenleyelim, bu yardım konvoyunu bir an evvel Halep'teki o ihtiyaç sahibi yüz binlerce insana ulaştıralım.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.