"Bakanlar Kurulu'na KHK yetkisi AYM'ye taşınıyor"

"Bakanlar Kurulu'na KHK yetkisi AYM'ye taşınıyor"

CHP'li Tezcan: "Bakanlar Kurulu'na KHK yetkisi"ni AYM'ye taşıyoruz

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, dün TBMM'de kabul edilen Yetki Kanunu'na ilişkin, "TBMM ihtiyaç duyulan düzenlemeleri Meclis iradesiyle yapabilme yeteneğine, kapasitesine sahiptir. Bu milletin iradesini çalmaktır. Buna karşı 24 Haziran'da millet cevabını verecek ama arkadaşlarımız da bu konuda Pazartesi günü Anayasa Mahkemesine gidecekler." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Bakanlar Kuruluna Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çıkarma yetkisi veren düzenlemeyi Pazartesi günü Anayasa Mahkemesine taşıyacaklarını açıkladı. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, parti genel merkezinde bir basın toplantısı düzenledi. Bakanlar Kuruluna verilen KHK yetkisini değerlendiren Tezcan, "KHK ile bir yeni sistem inşa etmeye çalışıyorlar Meclisi devre dışı bırakarak. Pazartesi günü arkadaşlarımız AYM'ye gidecek. Bu yetki kanunu çok açıkça anayasaya aykırıdır. Meclisin yetkilerinin gasp edilmesidir. Pazartesi günü bu konuda yürürlüğü durdurma talebiyle AYM'ye müracaat edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Tezcan, adaylık başvurularına ilişkin soru üzerine, müracaatların kapandığını ancak müracaat alma işleminin tamamen ortadan kalkmadığını, özel durumlarda genel başkanın müracaat alma yetkisinin bulunduğunu kaydetti. 

İYİ Parti'ye geçip, geri dönen 15 milletvekilinin aday adaylığı başvurularını yaptıklarını ve gelecek dönem milletin de takdiriyle parlamentoda görevlendireceklerini söyleyen Tezcan, siyaset, sanat, medya dünyasından çok sayıda müracaat olduğunu, değerlendirme yapıp 21 Mayıs'ta YSK'ya listeleri vereceklerini ve 24 Mayıs'ta aday tanıtımı yapacaklarını ifade etti. 

Tezcan, Tunceli Milletvekili Gürsel Erol'un da Elazığ'dan aday olacağını bildirdi. CHP'ye 2 bin 319 aday adaylığı başvurusu yapıldığını, bunun bin 706'sının erkek, 613'ünün kadın, 166'sının gençlerden oluştuğunu belirten Tezcan, aday adaylarından 105'inin doktorasının bulunduğunu, bin 270'inin üniversite, 226'sının yüksek lisans, 137'sinin ilkokul, 436'sının lise, 145'inin ortaokul mezunu olduğunu anlattı. 

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'ın "Seçime 15 gün kala Adil Öksüz'ü getirecekler ve iftira attıracaklar" açıklamasının hatırlatılması üzerine Tezcan, "Öyle bir bilgim yok ama ne yaparlarsa yapsınlar bu iktidar, tek adam koalisyonu iktidarda kalmak için her türlü numarayı çevirebileceğini gösterdi. Ama hangi numarayı çevirirlerse çevirsinler millet bunlara itibar etmeyecektir. Zaten Adil Öksüz'ün bu hükümetten çok uzak ve bağımsız olduğunu tahmin etmiyoruz. Başbakanlık Müşaviri, Öksüz yakalandıktan sonra gidiyor, Öksüz'le karşılıklı dua okuyorlar. Sanki camide, cuma hutbesindeler. Dua okuyorlar gözaltı sırasında. GPRS cihazı olduğu halde herkes tutuklanıyor, Öksüz'ün cihazı, cep telefonu veriliyor, serbest bırakılıyor. Öksüz, uçaklarla gidip geliyor. Havaalanlarında böyle rahat dolaşan birisi. Öksüz'ün FETÖ'cü olduğu biliniyor, 15 Temmuz'dan 2-3 sene önceki soruşturmalarda ortaya çıkmış. Bütün ilişkileri belli. Sadece Öksüz'ü takip etseler darbeden haberdar olacaklar ve önleyebilecekler. Bu imkanları varken bunları yapmıyorlar. Üstüne üstlük Öksüz'ü serbest bırakıyorlar. Öksüz'ü yakalayıp getirme değil, onu yapacaklarsa ellerinin altındaki birini yeni bir görevlendirmeyle ortaya çıkaracaklar demektir. Ama bu konuda somut bilgim yok. Koray Aydın'ın açıklaması üzerine yaptığım bir yorum" değerlendirmesinde bulundu. 

Tezcan, Millet İttifakı'nı oluşturan partilerin ortak miting yapıp yapmayacağı ve Saadet Partisi'nden bazı isimlerin CHP'den aday olup olmayacağının sorulması üzerine, ittifak içindeki partilerin kendi kampanyalarını yürüteceğini, ortak miting planı olmadığını ifade etti. Millet İttifakı'nın bir pazarlık ittifakı olmadığını söyleyen Tezcan, ittifak görüşmeleri yapılırken partilerin milletvekili sayısı paylaşımına ilişkin görüşme yapmadıklarını da vurguladı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.