BALBAY, “ BAKANLIK ÇEŞME’YE KÖR VE SAĞIR”

BALBAY, “ BAKANLIK ÇEŞME’YE KÖR VE SAĞIR”

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay Çeşme'de karaya oturan 'Lady Tuna' adlı geminin sızıntısına ilişkin sorumluların peşini bırakmıyor.

Ana Yaşam Vakfı (AYVA) kurucuları Avukatı Senih Özay ve Avukat Murat Fatih Ülkü'nün Çeşme Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açtığı zarar tespiti davasında açıklanan bilirkişi raporuna dikkat çeken Balbay Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan’a yüklenerek şöyle dedi:
 
“3 Ocak 2017 tarihinde konu ile ilgili Bakanlığa önerge verdik. 4 aydır cevap alamadık. Bakanı sadece yol, köprü ile değil, üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde denizcilikle de ilgilenmeye davet ediyoruz. Bakanlığın raporda ortaya konan tehlike ve tehditleri bir an önce gidermesini, Çeşme’ye kör ve sağır kalmamasını bekliyoruz."
 
Balbay bilirkişi heyetinin mahkemeye sunduğu raporda, gemiden 75 bin 484 metrik ton fueloilin Ildırı Körfezi'ne döküldüğünü, sızıntının en kirli yakıtlardan biri olduğunu vurgulayarak, “Bu yakıtın içeriğinde toksik, kanserojen ağır metaller, yüzde 3.5 oranında kükürt içermesi nedeniyle gerek dökülme, gerekse yakıt olarak kullanımı sonrası ekosistemin tüm bileşenleri için zarar verici nitelikte. Bu tespitler Çeşme için bir faciadır. Bakanlık acil bir eylem ve müdahale planıyla derhal işe koyulmalıdır. Aksi halde yaşanan kirliliğin deniz ve ekosisteme onlarca yıl çok büyük zararlar vereceği açıktır” dedi.
 
Balbay İzmir’in ve Çeşme’nin daha fazla kan kaybetmemesi için Bakanlığı sorumluluğunu yerine getirmeye, kamuoyunu aydınlatmaya çağırdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.