BALBAY İZMİR, BURSA, ÇANAKKALE’DEN SONRA ERZURUM VE ARTVİN’DE

BALBAY İZMİR, BURSA, ÇANAKKALE’DEN SONRA ERZURUM VE ARTVİN’DE

“VATANIN DÖRT BİR YANINDA HAYIR’LI BİR GELECEK İSTİYORUZ”

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, referandum çalışmalarını İzmir’e yaklaşık 1.600 km uzaktaki Anadolu topraklarında Erzurum ve Artvin Yusufeli’nde sürdürdü. Balbay, “Vatanın dört bir yanında HAYIR’lı bir gelecek istiyoruz. Bu iktidar ülkemiz içinde ve dışında yeterince düşman üretti. Maharet düşman üretmek değil, dost kazanmaktır. Tek adamcı bu değişiklik ile daha çok düşman ve düşmana savunmasız bir ülke hazırlıyorlar. Buna ülkemizin yedi bölge 81 ilinde HAYIR demeliyiz” diye konuştu.

Balbay Erzurum’un referandum için düşüncesini şöyle özetledi:

“Karlı dağların koynundaki Erzurum’da HAYIR havası yüksek. Bu parti seçimi değil anlayışı öne çıkıyor. Tortum gölü kıyısında Ağrılı bir kardeşimle bir araya geldik. Şöyle dedi, ‘Bizim yörede cevabımız HAYIR olur.’ Ayrıca Tortum’da vatandaşlarımız liderler ekrana birlikte çıkıp konuşsa, olup biteni anlasak! Neden olmuyor diye sordular.”

Balbay Erzurum’dan Artvin’e geçerek Yusufeli’nde sürdürdüğü referandum çalışmaları için ise şunları söyledi:

“Artvin Yusufeli’nde ilçe binamızdan herkesin en az 2 kişiyi HAYIR’a ikna etmesi sözüyle şehir sokaklarına çıktık. Sokakların ana konusunun da referandum olduğunu gördük. Bizi mutlu eden ise HAYIR’ın herkesin gündeminde olması oldu. Kahve kahve, kapı kapı dolaştığımız ilçede halk iyi tartacağız bilinçli oy kullanacağız, diyor.”

Balbay Artvin Yusufeli’nde vatandaşlarımızın farklı tespitleri olduğunu şu sözlerle paylaştı:

“Anadolu’muzun sağduyulu analarından birisi ile tanıştım. Nazmiye ana. Şunları söyledi: ‘Cumhurbaşkanı neden hep AKP’nin sözcülüğünü yapıyor. O hepimizin cumhurbaşkanı değil mi? O neden tarafsız olmuyor? Onu cumhurbaşkanı biz seçtik. Daha ne istiyor? Derdi tasası TEK ADAM olmak. Ben bu kadar yeter diyorum. Hem bunlar bize doğru demiyor. Onun içinde biz HAYIR HAYIR HAYIR diyoruz.’”

Balbay çalışmaların sonunda şunları söyledi:

“Halkımızın sağduyusu kesinlikle HAYIR diyor. Vatandaşlarımız, kendisiyle ve dünyayla kavgalı bir ülke olmaz. Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmak ve cumhuriyetle devam etmek gerektiğini vurguluyor. Bu değişiklik ile tüm bu kazanımların yıkılmak istendiğinin farkında. Bölgedeki vatandaşlarımız değerlerimizi korumak ve yaşatmak için, hatta Erdoğan ve Binali Beyi korumak için de HAYIR diyeceklerini söylüyorlar.

Referandum sonuçlarına ilişkin açıklanan kamuoyu anketlerine bakıldığında HAYIR’ın önde olduğu görülmekte. Bu durum milletimizin Cumhuriyetine, TBMM’ne, demokrasisine, özgürlüklerine, ve ortak akla verdiği önemi ortaya koyuyor. İzmir, Bursa ve Çanakkale’deki vatandaşlarımızın duyarlılığı ne ise Erzurum’daki, Artvin’deki vatandaşımızın duyarlılığı da aynı. Halkımız soruyor bu değişiklikler bizim işsizliğimize, geçim sıkıntımıza ne getirecek? Komşumla aramdaki mesafeyi nasıl kaldıracak? Toplum olarak bizi nasıl mutlu edecek? Çevremizdeki ülkelerle aramızı nasıl düzeltecek? Bu referandumda bizden evet isteyenler neden bunları anlatmıyor? Hem bunları anlatmıyorlar hem de HAYIR diyecek komşumu terörist diye adlandırıyorlar. Yeter artık.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.