BALBAY, "ŞAMPİYONLUK ÖDÜLÜNÜ EN ÇOK ENGELLİLER HAK EDİYOR"

BALBAY, "ŞAMPİYONLUK ÖDÜLÜNÜ EN ÇOK ENGELLİLER HAK EDİYOR"

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Mustafa Ali Balbay Ampute Futbol Milli Takımımızın Avrupa şampiyonu olmasının ardından bir yasa önerisi verdi.

Balbay Meclis Başkanlığı'na sunduğu yasa önerisinde şampiyon sporculara maddi ödüllerin yanısıra manevi unvanlar da verildiğini anımsattı, ancak bundan engellilerin yararlandırılmadığını vurguladı. 
Balbay'ın konuya ilişkin değerlendirmesi şöyle:


"Her alanda tatsız gelişmelerin yaşandığı şu günlerde Ampute Milli Takımımız yüzümüzü güldürdü. Önce finale kalmasıyla büyük sevinç yaşadık. Şampiyon olunca bu sevincimiz katlandı. Değişik nedenlerle kolunu, bacağını kaybetmiş bu vatanın evlatları umudunu, direncini, yaşam sevincini, vatan sevgisini yitirmemiş. Bize büyük bir mücadele dersi verdiler. Hepsini yürekten kutluyoruz."

Balbay, Türkiye'de ve dünyanın her ülkesinde devletini başarıyla temsil edenlerin ödüllendirildiğini vurgulayarak şöyle devam etti:


"Bizim sporcularımız da bu uygulamadan payını alıyor. Ancak yasada engelli sporcular yer almıyor. Bu büyük bir ayıptır. Bu ayıptan derhal kurtulmak zorundayız. Yasa için parmak kaldıracak kolumuz mu yok, genel kurul salonuna yürüyecek ayağımız mı yok?"


Balbay'ın önerisinin Meclis'te yasalaşması halinde ampute milli takımın futbolcularına ve bundan sonra böyle başarı elde edecek sporculara şu ödüller ve haklar verilecek:


“Devlet Sporcusu” unvanı verilecek.


“Sporcu Şeref Aylığı” bağlanacak.


“Hususi Damgalı Pasaport” verilecek.


“VIP salonlarını” kullanacaklar.


Sporcunun vefatı halinde aile fertlerine aylık bağlanacak.


Kanuna dayalı yönetmelik değişiklikleri ile “Spor Müşaviri” olabilecekler.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.