Balçova Belediyesi engelli gençlerin sosyal hayata katılımını sağlıyor

Balçova Belediyesi engelli gençlerin sosyal hayata katılımını sağlıyor

Balçova Belediyesi Spor Müdürlüğü, Engelliler Haftası'nda özel gençlerin katıldığı futbol ve basketbol müsabakaları düzenledi.

Engelli bireylerin haklarını koruyan ve engelli vatandaşlara yaptığı hizmetlerle sosyal belediyecilik alanında başarılı çalışmalara imza atan Balçova Belediyesi, Engelliler Haftası'nda özel bir müsabaka düzenledi. Zihinsel ve mental rahatsızlıkları bulunan gençler ile spor öğretmenlerinin karma takımlar halinde yaptığı maçlara, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ve eşi Mehmet Ali Çalkaya da katıldı. Gençlerin ailelerinin de izlediği basketbol ve futbol maçlarının sonunda ise kazanan sevgi ve dostluk oldu.

balcovadostluk5.jpg

Engelli gençlerin hayata tutunmaları için sürekli aktiviteler yaptıklarını ifade eden Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, “Balçova’da artık engel kavramını kabul etmiyoruz. Çünkü tüm bu yapay engelleri dayanışma ile aşıyoruz. Özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin sosyal hayata tutunmaları için yıl boyunca etkinlikler düzenliyoruz. Gençlerimiz fırsat verilince bütün engelleri aşabildiklerini bizlere her seferinde gösteriyorlar. Onların mutluluğu ve başarıları için tüm imkanlarımızı sonuna kadar kullanacağız” dedi.

balcovadostluk4.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.