Balkan Göçmenleri "Hayır" diyor

Balkan Göçmenleri "Hayır" diyor

İzmir Bakırçay Havzası Balkan ve Rumeli Göçmenleri Derneği, referandumda "Hayır" diyeceklerini açıkladılar.

İzmir Bakırçay Havzası Balkan ve Rumeli Göçmenleri Derneği, basın açıklamasıyla referandumda "Hayır" diyeceklerini duyurdular. 

"Bizler son vatanımızın karşı karşıya kaldığı tehlikeyi görüyor ve HAYIR diyoruz" diyerek referandum hakkında görüşlerini belirten derne, yaptığı basın açıklamasında şu sözlere yer verdi:

 

Basına ve Kamuoyuna

Bu vatan hepimizin. Bunu söylerken üstüne bastığımız toprak parçasından çok daha anlamlı, kuşatıcı, sahiplenici bir kavramdan söz etmekteyiz. Eminiz ki bu topraklarda yaşayan herkesin geçmişinde bir şekilde yaşadığı yerden sürülme, aile fertlerini savaşlarda, göç yollarında kaybetme gibi travmalar vardır.

Bizler, göçmenler, göçmek zorunda bırakılanlar olarak son vatanımıza, Türkiye Cumhuriyeti’nin kucağına sığındık. Ülkemize, milletimize bağlılığımızın derinliği bir parça bu yaşanmışlıklardan kaynaklanıyor. Göçeceğimiz başka bir yer daha yok.

Buradayız, burada olacağız, vatanımıza ve Cumhuriyetimize sahip çıkacağız.

Bizler buna mecburuz.

Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Kimsemiz yoktu, vatansızlığın acısını, göç yollarının korkunç şartlarını, savaşları ve katliamları gördük, yollara döküldük, kırıldık, ezildik. Sonunda eşit ve hür vatanımıza kavuştuk.

Şimdi diyorlar ki bu eşitliği darmadağın edecek, tek bir kişinin ve zümrenin geri kalan herkes üzerinde tahakküm kuracağı bir sisteme evet oyu veriniz. Ki bu sistemin geleceğinde vatanımızın bölünmesi, parçalanması, yeni göçler ve yeni travmalar yaşanması ihtimalleri olmasına rağmen.

Bizler, bölünmüşlüğü, parçalanmışlığı, istibdadı ve zulmü iyi biliriz. Bugün geçmişte yaşadığımız sıkıntıların birer minyatürünü yaşıyoruz, devletin ve milletin imkanlarıyla kafamızın üstünde gezdirilen bir “Evet” kılıcı var. Bastırılmak isteniyoruz. Son vatanımız parçalanmaya çalışılıyor. Balkan göçmenleri olarak buna sessiz mi kalacağız?

Asla.

16 Nisan 2017 günü hem ülkemizin hem kendimizin kaderini oylayacağız. Bir daha asla vatanımızın bölünüp parçalanmasına izin vermeyeceğiz. Bir daha asla göç yollarına düşmeyeceğiz. Bir daha asla yurdumuzu yitirmeyeceğiz. Kapıya gelen tehlike budur, bunu görüyoruz ve Balkan göçmenleri olarak referandumda HAYIR diyoruz.

 

Gürol Türkentepe

İzmir Bakırçay Havzası Balkan ve Rumeli Göçmenleri

Kütür ve Dayanışma Derneği Başkanı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.