“Balkanlardan Mektup Var”  sergisi sanatseverlerle buluştu

“Balkanlardan Mektup Var” sergisi sanatseverlerle buluştu

Tümer, “ Balkan giysileri modernize edilerek günümüze uyarlandı”

İsmail Çelik / İZMİR( Ege Ajans) - “Müzede Sergi” başlığıyla düzenlenen “Balkanlardan Mektup Var II” sergisi Ege Üniversitesi Etnografya Müzesi’nde sanatseverlerle buluştu.

Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Şükran Tümer’in el emeğinden oluşan “Balkanlardan Mektup Var ”sergisinin açılışına  EÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Erdal Çil,  EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Müdürü  Prof. Dr. Hakan Cevher, akademisyenler ve sanatseverler katıldı.

Serginin açılışında konuşan Şükran Tümer, “ Balkan giysilerinin modernize edilerek günümüze uyarlanıp, alternatif tasarımlar hazırlamak üzere çıkış noktası olan bir tez çalışmasının ürünüdür  sergimiz. Geleneksel ve yerel gömlek formlarını aldık, onlardan yola çıkarak kalıplarını, dikiş özelliklerini hazırladık. Bu tez çalışmamda özellikle Balkan çalışmalarının olmasının sebebi benim Balkan doğumlu olmamdır. Ayrıca  dönüp baktığımız zaman Balkanlar ve Anadolu’nun birbiri ile  çok sentez olması, çok eşleşmesi ve çok fazla ortak noktada buluşmasıdır. Yöresel ve  yüzde yüz keten kumaşlar  üzerine iğne oyalarının el işçiliğini tel kırma,  özellikle kasnak nakışı şeklinde  dikiş ayrıntılarını kullandık. Kumaşları Ödemiş yöresinin kumaşlarından seçtik. Koleksiyonumuzu  daha da arttırmak istiyoruz. Müzede ki her kumaşı ayrıntısına kadar inceleyerek günümüze uygun, daha modern koleksiyonlar hazırlamayı da düşünüyorum” dedi. Sergi 14 Nisan tarihine kadar açık kalacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.