Barcelona'da Deprem! O İsim Ayrılıyor

Barcelona'da Deprem! O İsim Ayrılıyor

Barcelona takımının teknik direktörü Luis Enrique, sezon sonunda görevini bırakacağını açıkladı.

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 25. haftasında sahasında Sporting  Gijon'u 6-1 yenen Barcelona'da maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan  Luis Enrique, sezon sonunda görevini bırakacağını duyurdu. Barcelona'dan ayrılma  kararını ilk soyunma odasında futbolcularına daha sonra da basın odasında  gazetecilere söyleyen Luis Enrique, "Basın toplantısını farklı bir şekilde  bitireceğim. Gelecek sezon Barcelona'nın teknik direktörü olmayacağım. Bu benim  için çok zor, çok düşünülmüş ve tartılmış bir karar. Düşündüklerime sadık  kalacağıma inanıyorum." dedi.
 
Enrique, 30 Haziran'da bitecek sözleşmesini yenilemek için sezon  öncesinde Barcelona kulübünden iki yönetici ile görüştüğünü ve kendisine "karar  vermek için aceleci olma" denildiğini aktararak, "Karar zamanı şimdi geldi"  şeklinde konuştu. İspanyol teknik adam, Barcelona'yı bırakma nedenleriyle ilgili  yöneltilen sorulara ise "Bunun sebebi, benim bu işi yapma felsefemde. Bunun  anlamı, çok az bir süre dinlenme ve iletişimi kesmektir. Ben Barcelona kulübüne  ve futbolculara teşekkür etmek istiyorum. Kulüp, bana ilk alt yapıda daha sonra  da A takımda güvendi." cevabını verdi.
 
Luis Enrique, sezonun geri kalan bölümünde hedeflerini tutturmak için  elinden geleni yapacağını vurgulayarak "Önümüzde çok heyecanlı bir üç ay var. Zor  bir durumdayız özellikle bir turnuvada ama herkesin yardımıyla bu maçı  (Şampiyonlar Ligi'nde Paris Saint Germain maçı) çevirmeye çalışacağız. Bu üç ayda  tamamen kendimi takıma adayacağım." ifadelerini kullandı.
 
 3 sezondur Barcelona'yı çalıştıran 46 yaşındaki Luis Enrique, Katalan  kulübüne 8 kupa kazandırdı. Bu sezon Kral Kupası'nda finale kalan ve Real  Madrid'in yanında lig şampiyonluğu yarışını sürdüren Barcelona'nın, Paris Saint  Germain yenilgisinden sonra Şampiyonlar Ligi'nde yoluna devam etmesi zor  görünüyor.
 
 İspanyol basını, Şampiyonlar Ligi son 16'lar ilk maçında Barcelona'nın  deplasmanda Paris Saint Germain'e 4-0 yenilmesinin ardından Luis Enrique'nin  sözleşmesinin yenilenmeyeceği iddialarını ortaya atmış ve yerine en güçlü teknik  direktör adayı olarak Sevilla'yı çalıştıran Jorge Sampaoli'yi göstermişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.