BAŞ GRUP “KUSURSUZ” UN PEŞİNDE

BAŞ GRUP “KUSURSUZ” UN PEŞİNDE

Baş Grup, Türkiye faaliyetlerini Ankara Siteler Sanayi Bölgesi’ndeki 2500m² Fabrika ve yurt çapındaki seçkin bayileri ile yürüterek hızla gelişmeye devam ediyor.

1995 yılından bugüne Fotoselli kapı, Otomatik Döner kapı, Otomatik kepenk sistemleri, Otomatik panjur sistemleri, Garaj Kapıları, Bariyer, Bahçe Kapısı Otomasyonu, Endüstriyel kapı Sistemlerinden oluşan ürünleriyle sektörünün liderlerinden olmayı hedefleyen Baş Grup Yapı,  bilgi birikimi, sektör tecrübesi, başarılarla dolu geçmişi ile kurum kültürünü geleceğe taşıyacak yapılanmasını sağlam kurumsal temeller üzerine oturtmuş bir firma. 
 
Baş Grup, Türkiye faaliyetlerini Ankara Siteler Sanayi Bölgesi’ndeki 2500m² Fabrika ve yurt çapındaki seçkin bayileri ile yürüterek hızla gelişmeye devam ediyor. Gelişen teknolojiyi yakından takip eden firma, kendi özgün teknolojisini oluşturarak, sektöründe farklılık yaratacak yeni ürünler tasarlamak ve geliştirmek için araştırma geliştirme faaliyetlerine de büyük önem veriyor. 


Firma sahibi Altan Baş, 20.09.1967 Kırşehir –Kaman- Şargan Kasabası doğumlu. İlk ve ortaöğretimini Kaman’ da tamamlayan Altan Baş, Ankara Üniversitesi İlahiyat bölümü mezunu. 25 yıldan beri kapı üretimi yapan Altan Baş, iş hayatına Lise yıllarında atılarak, yaz tatillerinde Japonlarla birlikte arkeolojik kazı çalışmalarına katıldığını anlatıyor. Üniversitede okurken de 2 kardeşi ve amcaoğluyla birlikte kapı üretimine başlıyorlar. 4 kişi başladıkları işte, bugün 35 çalışana ulaşan firmalarında değişen müşteri istek ve beklentileri, yapılan takım çalışmaları ile analiz edilerek projelendiriliyor.
Müşteri memnuniyeti kapsamında, ISO 9001 kalite, Garanti belgesi ve TSE- HYB belgelerini alan Baş Grup ayrıca Avrupa normlarında üretimini gerçekleştirdiği ürünlerinin kalitesini CE/TÜV VS. Sertifikaları ile de belgelendirmiş. 
 
Altan Baş, İş felsefelerini; “Müşteri ihtiyaç ve beklentilerini doğru belirleyip, en uygun çözümü alternatifli sunarak kusursuz uygulanmasını sağlamak” olarak tanımlıyor.  


“Çok uzun yıllardan beri bu işi yapıyoruz ve elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bu işi yapan birçok firma olmasına rağmen insanlar, güvenilir firma arıyorlar. Biz müşterilerimiz konusunda çok hassasız. Bu nedenle birinci hedefimiz müşteri memnuniyetidir. Telefonlarımız sürekli açıktır. İyi bir servis ağımız var. Müşterilerimizi üzmemek için elimizden geleni yaparız. Kendimize yapılmasını istemediğimiz bir şeyi başkalarına yapmayız. Dürüstlük bizim için çok önemli. Malzeme satın aldığımız firmalara da, müşterilerimize de dürüst olduğumuzu, borcumuzun arkasında olduğumuzu hissettiririz.   Bu nedenle de tercih edilen bir firmayız. En büyük referansımız işimiz ve işimizin arkasında duran yapımız. Bunu bilen de bizi referans ediyor ve müşteriler bizi buluyor diyebilirim.”


Becker motor,20 yıldır sorun çıkartmadan çalışıyor


Becker’ le 20 yıldır çalıştıklarını anlatan Altan Baş, 20 yıl önce Gazi Üniversitesi’ ne taktıkları kepenkte Becker motor kullandıklarını ve o günden beri hiçbir sorun yaşamadan bu motorun çalıştığını söylüyor. 


“Bir motor, 20 yıl içinde hiç mi teklemez?20 yıl önce takmışız, hala çalışıyor, her gün yüzlerce kez açılıp kapanıyor. Var mı bir sıkıntı diye soruyorum, yok diyorlar. Ben ölçüyü aldığımı hatırlıyorum, 20 yılda ben yaşlandım. Her şeyin bir ömrü var sonuçta. Bizim yaptığımız bu kepenk, Becker motorların kalite ve sağlamlığına en güzel örnektir. Montajı doğru yapıldığında Becker motorlar gerçekten hiç sorun çıkarmıyor. Çok üst segment ürünler. Montaj kaynaklı sorunlarda da Becker Teknik Servisi 7-24 hepimize destek oluyor. Ürünü sattıktan sonra iş bitmiyor, doğru montaj –kurulum konusunda eğitimler veriliyor. Bu anlamda çok memnunuz…


Becker’ in kalitesi farklı 
“Kalite kesinlikle ön planda olmalı. Bu yüzden Becker motorun farkını biliyoruz. Müşteri tercihine göre kullandığımız farklı motorlar da var, ama montajı yapan ustalarım bile ‘Becker farklı, bir takıyoruz, yağ gibi akıyor’ diyor. Son derece sessiz çalışıyor motorlar. Üretimin Almanya’ da tek bir yerde olması başka yerde yapılmaması bile Becker’ in farkını ortaya koyuyor. 
Hiçbir şekilde kaliteden ödün vermemek lazım. Eğer bu ülke gelişecekse, bu gelişim bu sayede, uzun ömürlü, kaliteli ürünler kullanarak olacak. Biz satış yaparken müşteriye anlatıyoruz, ‘bu ürün 200 TL ama sana şu sorunları çıkarır, Becker motor ise 400 TL, hiçbir sorun çıkarmaz, yıllarca rahatlıkla kullanırsın’ diyoruz.   Doğru anlatıldığında müşteriler de kaliteyi seçiyor artık. Çünkü kimse ucuz mal satın alacak kadar zengin değil.”


Sektörün en büyük sorununun standardizasyon olduğunu ifade eden Altan Baş, bu noktada haksız rekabetten çok şikayetçi. 
“Son dönemlerde yaşadığımız en büyük sıkıntı haksız rekabet. Bir proje için teklif veriyorsunuz, maliyetler belli. İş 500.000 ‘ e çıkar, ancak aynı işe başka bir firma 300.000 TL fiyat veriyor. Bu fiyata o kalitede üretimi nasıl yapacak belli değil ama fiyatı kırıyor. Biz Becker motor kullanıyoruz, karşı taraf çalışsın yeter diyor Çin malı kullanıyor. Ben işimi riske atmamak adına kaliteden ödün vermiyorum. Bu defa fiyatım yüksek kalıyor. Bu noktada bizim gibi firmalar çok zorlanıyor. Bu işin standardını yakalamamız, koymamız lazım. Bunun üzerinde çalışılmalı. Türkiye’ de her önüne gelen her işi yapmamalı.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.