Başakşehir'den zafer... Şampiyonlar Ligi Play Off turunda...

Başakşehir'den zafer... Şampiyonlar Ligi Play Off turunda...

Medipol Başakşehir, sahadan 2-0’lık galibiyetle ayrıldı ve adını play-off turuna yazdırdı.

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda 3-3'ün rövanşında Club Brugge'ü konuk eden Medipol Başakşehir, seyircisinin önünde tarihi bir zafere imza attı. Başakşehir Avrupa kupalarındaki ilk galibiyetine imza attı.

Belçika temsilcisini 2-0'lık skorla mağlup etmeyi başaran Başakşehir, adını play-off turuna yazdırmayı başardı. Temsilcimiz 7'de Gael Clichy'nin muhteşem ortasında Emmanuel Adebayor'un uçan kafasıyla öne geçerken 34'te Edin Visca, Adebayor'un asistinde şık ve düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve skoru 2-0'a getirdi.

Oyunuyla beğeni toplayan Abdullah Avcı'nın öğrencileri daha önce defalarca karşılaştığımız Club Brugge'ü mağlup etmeyi başaran ilk Türk takımı olurken play-off'a yükselerek Devler Ligi'nden elense dahi UEFA Avrupa Ligi'nde grup aşamasında mücadele etmeyi garantiledi. Daha önce bugüne kadar toplamda sadece 8 Avrupa maçına çıkan Medipol Başakşehir, bu sezon en az 8 maça daha çıkacak ve tarihine yeni bir sayfa daha ekleyecek.
Karşılaşmada Başakşehir, tribünleri doldurmayı başardı. Seyirciler arasında diğer takımların taraftarlarının da yer aldığı görüldü. UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda ilk maçlar 15-16 Ağustos’ta, ikinci maçlar ise 22-23 Ağustos’ta oynanacak.

Stat: İstanbul Başakşehir Fatih Terim

Hakemler: Istvan Kovacs, Vasile Florin Marinescu, Ovidiu Artene

Medipol Başakşehir: Volkan, Caiçara, Attamah, Epureanu, Clichy, Mahmut, Emre, Visca (Napoleoni dk. 88), Mossoro (Gökhan İnler dk. 71), Elia (Kerim dk. 78), Adebayor

Yedekler: Faruk, Da Costa, Alparslan, Chikalleshi

Teknik Direktör: Abdullah Avcı

Club Brugge: Horvath, Mechele, Engels, Denswil, Palacios, Vormer, Nakamba, Touba (Izquierdo dk. 71), Refaelov (Vanaken dk. 46), Vossen, Boneventure (Diaby dk. 56)

Yedekler: Hubert, Simons, Vlietinck, Perbet

Teknik Direktör: Ivan Leko

Goller: Adebayor (7), Visca (34)

Sarı Kartlar: Clichy / Bonaventure, Denswil, Vormer

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.