Başarı BELGEM ile geldi

Başarı BELGEM ile geldi

İstediği üniversiteyi kazandı, Başkan Atila’ya teşekküre geldi

Bornova Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi’nden (BELGEM) üniversiteye hazırlık eğitimi alan Çağatay Şen, istediği bölümü kazanınca çiçeğini alıp Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya teşekküre geldi.

Lise ve üniversiteye hazırlık kurslarının verildiği BELGEM’de eğitim alan Hikmet Ayberk Karabacak Anadolu Lisesi öğrencisi Çağatay Şen, Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü’nü kazandı. Bornova Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nde şoför olarak çalışan babası Hakan Şen ile birlikte Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’yı ziyaret eden Çağatay Şen, başarısında BELGEM’in payının büyük olduğunu söyledi.

Bu nedenle istediği bölümü kazanır kazanmaz Başkan Atila’ya teşekkür etmek için randevu talep ettiğini söyleyen Şen, “Biz gençlere destek olup hayallerimize ulaşmamıza katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim” dedi.

BELGEM’e gelen 456 öğrenci istediği üniversiteyi kazandı

Öte yandan BELGEM kurslarına katılan 540 lise son sınıf öğrencisinden 456’sı üniversiteye yerleşti. BELGEM’li öğrencilerin yüzde 85’i istediği üniversiteyi kazanma başarısı gösterdi. Üniversitelere yerleşenlerin yüzde 84’ü 4 yıllık, %16’sı 2 yıllık fakülte ve yüksek okullarda okumaya hak kazandı. Öğrenciler, hukuk, PDR, psikoloji, mühendislik, fizyoterapi, diyetisyenlik, hemşirelik, öğretmenlik bölümlerinin yanı sıra fen edebiyat ve iktisat fakültelerinin çeşitli bölümlerine kayıt yaptırdı.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da Çağataş Şen’i kutlayarak bir kol saati hediye etti. BELGEM’de verilen eğitimle gençlerin geleceklerine ışık olmayı hedeflediklerini söyleyen Başkan Atila, “BELGEM’de eğitim alan gençlerimizin istedikleri liseleri, üniversiteleri kazandıkları görmek bizim için en büyük gurur kaynağı” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.