Başbakan Yıldırım: "Irak'ın adımlarını destekliyoruz"

Başbakan Yıldırım: "Irak'ın adımlarını destekliyoruz"

Başbakan Binali Yıldırım, TRT World Forum açılış oturumunda konuşuyor.

Başbakan Binali Yıldırım, TRT World Forum açılış oturumunda konuşuyor. Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Türkiye'nin misyonu, hakikate hizmet, mazlumların sesi, aklı ve vicdanı olmaktır. TRT World'ün bunu küresel anlamda en iyi şekilde yaptığına şahit oluyoruz. Tarihiyle medeniyet mirasıyla geniş coğrafyaya yayılan kardeşlik bağlarıyla kıtaları birbiriyle birleştiren Türkiye, dünyanın vicdanı olarak hareket ediyor, etmeye de devam edecek.

TRT World, doğru habercilik yapılarak kişileri gerçeklerden haberdar etmek, sesini duyuramayanların sesi olmak üzere kuruldu. Bir anlamda mevcut medya anlayışına itiraz olarak TRT World doğmuş oldu. Habercilikte büyük haksızlıklara maruz kalmış bir ülkenin ve bir siyasi hareketin mensubu olarak ifade etmek isterim ki habercilikte gerçeği ve sadece gerçeği vermek yeterlidir.

İdlib operasyonu

Suriyeli komşularımıza kapıları açtık hep destek olduk sorunun çözümü için gayret gösterdik. Şuan ülkemizde 3 milyonun üzerinde mülteci var. Türkiye, İran ve Rusya olarak Astana sürecini başlattık ve İdlib bölgesinin güvenliğinin sağlanması ve oradaki çatışmaların sonlandırılması için bir gevenlik çemberi oluşturmak için çalışmaları başlattık.

Irak'ın attığı adımları destekliyoruz

Irak konusunda da tutumumuz açık ve nettir. Türkiye Irak'ın toprak bütünlüğüne büyük önem vermektedir. Irak Anayasasını açıkça ihlal eden bir referandum gerçekleştirildi. Irak'ın attığı adımları destekliyoruz. Türkiye olarak atacağımız adımlar mevcuttur ve bunları adım adım adım yapıyoruz. Merkezi hükümet tarafından geri alınan bölgelerde Kuzey Irak Bölgesel Yönetiminin baskıyla değiştirdiği demografik yapısının eski haline getirilmesi konusunda merkezi hükümetin gerekli hassasiyeti göstermesini bekliyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.