Başbakanlık Müşaviri Doç.Dr.Bülbül İKÇÜ'de

Başbakanlık Müşaviri Doç.Dr.Bülbül İKÇÜ'de

İdeal gençlik nasıl olmalı?

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı Cihannüma Topluluğu, Başbakanlık Müşaviri Doç.Dr.Kudret Bülbül, “Küresel çağda nasıl bir gençlik?” başlığında seminer vererek öğrenciler ile paylaşımda bulundu.

Doç.Dr. Bülbül, dünya medeniyetlerine bakıldığında yaşanılan üç sorun olduğunu gözlemlediğini ifade ederek; “Bunlar adaletsizlik, paylaşımsızlık, farklılıkları bir arada yaşatamamaktır. Biz ise 1000 yıllık bir medeniyete sahip bir milletiz. Maalesef sahip olduğumuz birikim ve değerden o kadar kopmuşuz ki. Örneğin birçok dil biliyorsunuz ama güvenilmezsiniz. Güvenilir insan değilseniz bunun hiçbir önemi yoktur.” dedi.

“Donanımlı önemli”

Vizyoner gençliğin yol haritasını çizen Doç.Dr. Bülbül, donanımın önemli bir unsur olduğunu vurguladı. Doç.Dr. Bülbül, “Donanımlı olmakta akademik donanım olduğu kadar, kültürel donanım da önemlidir. Çünkü kültürel değerlerimiz sizin gibi gençler ile gelecek kuşaklara aktarılacaktır.” diye konuştu

Başkalarının dertleriyle dertlenen gençlik…

 “Bu yüzyılda sizden beklenen gerek bölgesindeki gerek uzak diyarlardaki sıkıntıları, dertleri, neler olduğunu gören bir gençliktir.” diye öğrencilere seslenen Doç.Dr. Bülbül, yıllardır hem yurtdışında hem yurt içindeki gözlemlerini paylaştı:

“Keşkeleri azaltın”

“Örneğin sadece idealist olanlar var. Hayattan kopuk, dünyada sadece kendisi ve kozası var. Sadece realistler var. Onlara idealden kopuk, robotik gençlik diyoruz. Hedefine ulaşamadığı için keşkeler içinde yaşayanlar var. Hedefine ulaştığı halde keşkeler yaşayanlar var. Hedefine ulaşmış ama amacı o değilmiş. Doğru hedefler koyamayan, farklı noktalara gelenler var. Aslında Kaf Dağını aşmış ama amacı Ağrı Dağıymış… Olabildiğince az keşkeniz olsun. Gerçeği görmek marifet değildir, marifet gerçeği zamanında görmektir.” şeklinde konuştu

“Sevdiğiniz bir mesleğiniz olsun”

"Sevdiğin işi yaparsan ömrün boyunca çalışmazsın.” diyen Konfüçyüs’ün sözünü anımsatan Doç.Dr. Bülbül, meslek seçimiyle de ilgili tavsiyelerde bulundu. Doç.Dr. Bülbül, “Dünyaya bir kez geliyorsunuz dolayısıyla dünyadan ayrıldığınızda, işte benim yaşamak istediğim hayat budur, böyle bir miras bırakmak istiyorum diyebileceğiniz bir yol, yöntem izlemeniz gerekiyor.” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.