“BAŞKAN, 15 TEMMUZ’DA SOKAĞA ÇIKANLARI TUTUKLAYIN DESE ENGELLEYECEK MEKANİZMA YOK”

“BAŞKAN, 15 TEMMUZ’DA SOKAĞA ÇIKANLARI TUTUKLAYIN DESE ENGELLEYECEK MEKANİZMA YOK”

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI CANKURTARAN’DAN ÇARPICI UYARI

Aydın’da konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Başkanlık sisteminin kabulü durumunda Başkan’ın sınırsız yetkilere kavuşacağını belirterek, “Kripto bir FETÖ’cü başkan olsa ve ‘15 Temmuz’da sokağa, tankların önüne çıkanları tutuklayın’ dese bu sistemde onu engelleyecek mekanizma yok” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, referandum çalışmaları kapsamında bulunduğu Aydın’da CHP İl Başkanlığı’nda gündemdeki gelişmelere dair bir basın açıklaması yaptı. 
AK Partili seçmenlere seslenen Cankurtaran, “Bazı AK Partili kardeşlerimiz bu sistemin sadece Erdoğan için geldiğini düşündüklerinden destekliyorlar. Oysa durumun ciddiyetinin farkında değiller. Erdoğan sonuçta hepimiz gibi bir fani. Bu yetkilerle örneğin gelecekte kripto bir FETÖ’cü başa gelse ‘15 Temmuz için sokağa,  tankların önüne çıkanları tutuklayın’ dese bu sistemde onu engelleyecek mekanizma yok. Diyorlar ki millet hata yapmaz. İyi de elinde devletin bütün istihbaratı olan kişi defalarca yanılırken ve ‘Beni kandırdılar’ derken vatandaş kimin ne olduğunu nereden bilsin? Bu nedenle bu sistem gelecek için büyük riskler içermektedir” dedi.

“BAŞKANLIK SİSTEMİNİN FİKİR SAHİBİ FETHULLAH GÜLEN”

“BAŞKANLIK FİKRİNİ ERDOĞAN’IN AKLINA FETÖ SOKMUŞ OLABİLİR”

Cankurtaran, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in 1997’deki bir röportajında başkanlığı istediğini ve Başkanlık olmazsa da bugün önerilen “Cumhurbaşkanlığı Sistemi”nin neredeyse birebiri olan geniş yetkili Cumhurbaşkanlığı sistemini önerdiğini anımsatarak, “AK Partili yetkililer FETÖ’nün de hayır dediğini iddia etselerde FETÖ’nün şu ana kadar hayır dediğini duyan olmadı. Niye hayır desin ki? Tersine önerilen Başkanlık sisteminin ilk fikir sahibinin Fethullah Gülen olduğunu söylemek yanlış değildir. Oysa Erdoğan, 1993 yılında Başkanlığı, ABD özentisi ve ABD emperyalizminin oyunu olarak nitelendiriyordu. Nasıl olduysa sonradan fikri değişti. Başkanlık fikrini Erdoğan’ın kafasına bir dönem sıkı fıkı olduğu FETÖ sokmuş olabilir. Peki FETÖ neden Başkanlık istiyordu? Biliyorlar ki bu sistemde kendilerine yakın bir kişi ülke yönetimini ele geçirirse bütün ülkeyi ele geçirmiş olacaklar. Başkanlığa geçilirse bu tehlike daha da artar. Devletin her yanına sızan FETÖ’cülerin yarın kripto bir adamlarını Başkanlığa seçtirmeyeceklerinin garantisi nedir?” diye konuştu.

“AK PARTİLİLER BİLE EKONOMİNİN KÖTÜ YÖNETİLDİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR”

“AK PARTİLİLER DE BİR HAYIR’LA PARTİLERİNE DOST UYARISI YAPMALI”

Cankurtaran, Metropoll Araştırma Şirketi’nin Ocak ayı araştırmasına göre AK Partililerin bile yüzde 26’sının ekonominin kötü yönetildiğini düşündüğünü beyan ettiği hatırlatarak, “Bu hükümete hepimizin iyiliği için bir uyarı gerekiyor. Sevdiğiniz bir insan bile kendinde olmayınca ne yaparsınız? Sizi duyması için ya sesinizi yükseltir yada hafif bir tokat atarsınız. Buradan AK Partiyi sevenlere sesleniyorum. Vereceğiniz bir hayır oyu yöneticilerinize bir dost uyarısı olacaktır. Ne demişler dost acı söyler. Bir hayır diyerek ‘Biz sizi ülkeyi yöneteseniz diye oraya gönderdik işsizliğe yoksulluğa çözüm bulun diye ülkenin bu kadar derdi varken ne diye ülkenin rejimini değiştirmeye çalışıyorsunuz’ demiş olacaksınız” şeklinde konuştu.

“BAŞKANLIĞI, ATATÜRK’LE HESAPLAŞMA OLARAK GÖRENLER VAR”

“Buradan AK Parti yönetimini uyarıyorum. Toplumu gerecek açıklamalardan vazgeçin” diyen Cankurtaran uyarılarını şöyle sürdürdü:

“Daha geçenlerde Malatya Akçadağ’da AK Partili Meclis Üyesi Cumali Doğan, sosyal paylaşım sitesindeki hesabından, ‘94 yıllık sarhoşların kurduğu rüyalar bitti. Tabii ki evet’ diye bir paylaşımda bulundu. Daha önce de benzer açıklamalar yapılmıştı. Maalesef Başkanlığı, Atatürk’le hesaplaşma olarak gören ve bu nedenle evet demeleri gerektiğine inanan insanlar var. Bunda AK Parti yöneticilerinin sürekli Cumhuriyetin ilk yıllarını hedef alan açıklamaları bir kesimin Başkanlığı bir rövanş olarak görmesi sonucunu doğurmuştur. Bu söylemlerinden vazgeçmeliler” dedi. 

“BAŞKANLIK GELİRSE ANKARA’DA MUHATAP BULAMAYACAKSINIZ”
 
Aydın’ın sorunlarına da değinen Cankurtaran, “Hükümetin yanlış politikaları nedeniyle Aydın, turizm ve tarımda sıkıntılı günler geçiriyor. Çiftçinin artan giderlerine karşı gelirleri düşüyor. Bunun yanı sıra bilinçsizce açılan jeotermal santralleri nedeniyle Aydın’da ciddi bir çevre kirliliği riski yaşanıyor” diyerek sözlerini şöyle tamamladı:
“Bugüne kadar seçtiğiniz milletvekilleri taleplerinizi Meclis’e iletebiliyordu. Yada Aydın’dan bir heyet Ankara’ya gelince ilgili bakan onları kabul ediyordu çünkü o da seçimle geliyordu, oyunuzu almaya ihtiyacı olduğundan sizi hoş tutmaya çalışıyordu. Önerilen Başkanlık sisteminde artık bütün bakan ve başkan yardımcılarını bir kişi belirleyecek. Seçimle gelmeyecek bu kişilerin kimlerden seçileceği de belli değil. Belki Başkan hepsini kendi akrabalarından seçecek. Beş yıl boyunca milletin seçtiği meclis bile Başkan’ın atadığı bakanları ve yardımcılarını denetleyemeyecek.  Atananların tek derdi de Başkan’a yaranmak olacak, kısa süre sonra ulaşılamaz hale gelecekler. Sorunlarınızı anlatmak için diyelim ki bir heyetle Aydın’dan Ankara’ya gittiğinizde muhatap bulamayacaksınız. Seçtiğiniz milletvekillerinin hiçbir gücü kalmayacak. Meclis içinde 600 kişinin olduğu bir binadan ibaret olacak.  Bütün bunlara dur demenin yolu sandıkta hayır demekten geçiyor.”
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.