Başkan Aday Işık: Toplumun her katmanıyla barışık olacağız

Başkan Aday Işık: Toplumun her katmanıyla barışık olacağız

CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı Ünal Işık ilçede bulunan hemşehri dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi. Güne, Balkan göçmenleriyle başlayan Işık turunu Gümüşhane Kelkit, Batman ve Dersimlilerle tamamladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziemir Belediye Başkan Adayı Ünal Işık hemşehri dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla buluşmaya devam ediyor. Toplumun farklı kesimlerine yönelik çalışmaların yeni belediyecilik dönemimde artacağını belirten Işık hemşehri derneklerinin de önemine vurgu yaptı “Doğduğumuz topraklar kadar doyduğumuz yer de önemlidir” diyen Işık, dayanışma ve birliktelik ruhu ile kurulan her türlü dernek, platform ve STK’ya kucak açacaklarını söyledi.

1-001.jpg

Işık, gezileri kapsamında ilk olarak Gaziemir Sarnıç’ta bulunan İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) organizasyonunda buluşan vatandaşlarla bir araya geldi. Toplantıya, BALGÖÇ Genel Başkanı Abdurrahim Nursoy ile birlikte meclis üyesi listesinde yer verilen 2.sıra adayı BALGÖÇ Sarnıç Şube Başkanı Hazel Öztürk Işık, kontenjan 2. sıra meclis üyesi Adayı avukat Onur Çamdereli de katıldı. Işık, “Yıllar önce Bulgaristan’dan gelerek genelde Sarnıç’a yerleşen soydaşlarımızın sorunlarının hep takipçisi olduk. Belediye meclisinde görev yaptığım 10 yıllık zaman diliminde başta 2-B sorunları ve Orman alanlarına ilişkin konuları yakından takip ettim. Bundan sonra da Gaziemir’in daha ileriye gitmesi için birlikte çalışacağız” diye konuştu.

Işık, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘göçmenler kaybedilmiş toprakların azizi hatıralarıdır’ sözlerini hatırlattı. Toplumun farklı kesimlerini ve Anadolu’nun farklı yerlerinden gelenleri “Gaziemir Ailesi” adı altında birlikte çalışmaya çağıran Işık, ziyaretleri kapsamında Gümüşhane Kelkitliler, Batmanlılar ve Dersimliler dernekleriyle buluştu. Işık, belediye bünyesinde oluşturulacak sivil toplum kuruluşu merkezi ve koordinasyon merkezi aracılıyla Gaziemirde bulunan STK’ları belediye yönetimine dahil edeceklerini belirtti.

2-002.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.