Başkan adayı Doğan'dan 'Sosyal Gaziemir' ile her kesime hizmet

Başkan adayı Doğan'dan 'Sosyal Gaziemir' ile her kesime hizmet

Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren Cumhur İttifakı Gaziemir adayı Deniz Doğan, 'Sosyal Gaziemir' kapsamında kadınlara, çocuklara ve engelli bireylere yönelik hizmetlerini içeren projelerini anlattı.

Cumhur İttifakı Gaziemir Belediye Başkan adayı Deniz Doğan, seçim çalışmaları kapsamında Binbaşı Reşat Bey Mahallesi ve Atıfbey Mahallesi ziyaretlerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Mahallilerin sorun, talep ve önerilerini dinleyen Doğan, yapacağı projeleri anlattı.

gjduanow4aagymg.jpg

'Sosyal Gaziemir' kapsamında Kadın Destek Sistemi ile kadınlara yönelik çeşitli alanlarda destek sağlamayı ve kadınların sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda daha etkin bir rol oynamalarını amaçladıklarını belirten Doğan, ‘’Kadın Destek Sistemi, ilçemizdeki kadınları güçlendirmek ve onların potansiyellerini en üst düzeye çıkarmak için kapsamlı bir yaklaşım sunmaktadır. Proje, eğitimden istihdama, psikolojik ve fiziksel sağlıktan sosyal hayata kadar geniş bir yelpazede kadınlarımıza destek olacak bir dizi program ve hizmet içermektedir. Sosyal Gaziemir anlayışımız doğrultusunda geliştirdiğimiz son proje ise; Meslek öğrenme alanları projemiz. Burada çıkış noktamız bir insanın sıfırdan bir zanaatı alıp o işi ustaca yapabilecek kabiliyete erişmelerini sağlamak. Bu unutulmaya yüz tutmuş zanaatlar da olabilir, halihazırda devam eden güncel meslekler de olabilir. Temel amaç insanların bu kurslar sayesinde meslek sahibi olabilmeleri’’ dedi.

gjdfnwxxeaa54c5.jpg

Sosyal Gaziemir kapsamında ikinci çalışmalarının ise mahalle kreşleri projesi olacağını ifade eden Doğan, "Hepimizin en değerli varlıkları olan çocuklarımız için hayata geçirmeyi planladığımız Mahalle Kreşleri Projesi, çocuklarımızın erken yaşlardan itibaren en iyi eğitimi ve bakımı almasını amaçlamaktadır. Bu kreşler, çocuklarımızın evlerine yakın noktalarda kurularak ailelerin günlük yaşamlarını kolaylaştıracak, çocuklarına daha yakın ve ulaşılabilir bir eğitim ortamı sunacaktır. Ayrıca, Mahalle Kreşleri Projesi, çalışan ailelere yönelik önemli bir destek mekanizması olacaktır. Ebeveynler, çocuklarını işleri nedeniyle gündüzleri güvenli ve nitelikli bir eğitim ortamında bırakarak iş yaşamları ile aile yaşamlarını daha uyumlu bir şekilde sürdürebilecekler" diye konuştu.

Bir bireyin sağlık sebepleriyle başka bir bireyin eriştiği hizmete erişememesini de büyük bir haksızlık ve can yakıcı bir ayrım olarak değerlendiren Doğan, "Biz bu eşitsizliği olabildiğince yok etmek amacıyla Engelsiz Gaziemir adına işler yapmaya soyunduk. Engelsiz merkezler, engelsiz yollar, engelsiz destek merkezi ve engelsiz web sitesi çalışmalarını hayata geçirerek engelli kardeşlerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak bizim boynumuzun borcu. Engelsiz taksi ile İZBAN ve engelsiz tuvalet çalışmaları ise ivedilikle yapacağım çalışmalar arasında’’ dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.