Başkan adayı Duman'dan Buca'nın trafiğine akılcı çözüm

Başkan adayı Duman'dan Buca'nın trafiğine akılcı çözüm

CHP Buca Belediye Başkan adayı Görkem Duman, Buca'da trafik yükünü azaltacak düzenlemeler yapacağını söyledi.

Buca'nın 5 önemli noktasında bilimsel veri ve analizlerle hazırlanan tek yön aksı çalışmaları yapacaklarını belirten Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Buca Belediye Başkan adayı Görkem Duman, "Heykel, Çevik Bir Meydanı, Üçkuyular Meydanı, Dokuzçeşmeler ve Kasaplar Meydanı, bu 5 noktada günün belli saatlerinde ciddi bir trafik yoğunluğu oluşuyor. Biz de bu trafiğin yoğunluğunun olduğu saatlerde drone yardımıyla hangi araç hangi mesafede, ne kadar zaman kaybediyor onun sayısal verilerini ve envanterini oluşturduk" dedi.

"EN DOĞRU YÖNTEM TEK YÖN AKSI KURGULAMAK"

Belirtilen 5 noktada tarihi binaların yer alması nedeniyle yol genişletmesinin ve battı çıktıların fiziki olarak yapılmasının mümkün olmadığını ifade eden Duman, "Bu noktalar Buca'nın eski yerleşim yerleri ve tarihi binaları olduğundan dolayı yol genişletmesi, fiziki açıdan uygun olmadığı için battı çıktı yapma imkanı mümkün değil. En güzel çözüm yöntemi doğru bir tek yön aksını kurgulamak. Bu yaptığımız zamandan yüzde 50 tasarruf sağlıyor" diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Buca Metrosu'nun 2026 yılın sonlarında faaliyete geçeceğini hatırlatan CHP'li Duman, "Buca Metrosu ile birlikte bizim oluşturduğumuz doğru tek yön aksı ile birleştiğinde Buca'mızda trafik yoğunluğu ortadan kalkmış olacak" dedi.

3-2.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.