Başkan Adayı Eşki: Her ihtiyacınızda yanınızda olacağız

Başkan Adayı Eşki: Her ihtiyacınızda yanınızda olacağız

Seçim çalışmaları kapsamında Doğanlar pazaryeri ve çarşısını ziyaret eden CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, esnaf ve vatandaşlarla sohbet ederek "Her ihtiyacınızda yanınızda olacağız, birlikte konuşup değerlendireceğiz" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, Doğanlar pazaryeri ve çarşısını gezdi, esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. Bornovalıların yoğun ilgisinden memnun olan Eşki, “Ben çarşıda, pazarda, sizlerin arasında olmayı çok seviyorum. Bana enerji veriyor. O nedenle sık sık bir araya geleceğiz. Her ihtiyacınızda yanınızda olacağız, birlikte konuşup değerlendireceğiz. Ayrıca mahalle meclisi gibi yapılar kurarak sizlerin belediye iş ve çalışmalarına doğrudan katkı koymanızın yolunu açacağız” diye konuştu.

Pazaryerindeki eksik ve ihtiyaçları da yerinde denetleyen Eşki, “Ekonominin durumu ortada. Bornovalı komşularımızın en çok kullandığı hizmet alanlarımızın başında pazaryerleri geliyor. Buralarda yaptığımız ziyaretlerde eksik ve ihtiyaçları tek tek not alıyoruz. Bizim yönetimimizde kaynakları Bornovalının ihtiyaç duyduğu, çok kullandığı bu alanlara aktaracağız. Bu nedenle çok hızlı düzelme süreci başladığını göreceksiniz. Aynı biçimde yolların ve parkların da güzelleştiğini göreceksiniz” dedi.

okn01949.jpg

"MERKEZDE NE VARSA DOĞANLAR’DA DA OLACAK"

Yolların ve kaldırımların bakım onarımı konusuna da değinen Eşki, “Söz veriyorum, evinizden çıktığınızda Bornova‘nın tertemiz ve aydınlık sokaklarında yürüyeceksiniz. Sabah temizliği yapan işçi dostlarımız, sizi güler yüzle karşılayacak. Çukurları olmayan yollarda, düzgün kaldırımlarda gezeceğiz. Parklarımızın hem sayısı artacak hem de mevcut parklar içinde çocuk oyun alanları, tartan pistler ve bank sayısı artacak. Buralarda keyifle zaman geçireceğiz. Bornova’nın merkezinde ne varsa, Doğanlar’da da olacak” diye konuştu.

okn01978.jpg

"DEPREM ETÜT MERKEZİ YENİDEN AÇILACAK"

Başkan Adayı Ömer Eşki, bölgede yapılaşmanın sağlıklı olmaması ve deprem riski hakkında sordukları soruya ise, “Deprem Türkiye’mizin acı gerçeği. Biz de çalışmalarımızda bu gerçeği hiç aklımızdan çıkarmıyoruz. Ancak şunu da hatırlatayım, 2018 yılında yürürlüğe giren İmar Barışı Yasası’na en çok başvuru Bornova’dan yapıldı. Bu da Bornova’da riskin daha büyük olduğunu gösteriyor. En kötü senaryolara hazırlıklı olmamız gerekiyor. Belediyemiz bünyesinde çeşitli testler ve ölçümler yapabilen bir Deprem Etüt Merkezi vardı, bu merkezi kapsamını genişleterek yeniden açacağız. Özellikle yeni Deprem Yönetmeliği’nin yayınlandığı 2001 yılından önce yapılmış binalarımızın sağlam olup olmadığını değerlendirmek için ayrıca çalışmalar yapacak, binaların zayıf yönü varsa, bilimsel olarak ortaya koyacağız” dedi.

okn01873.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.