Başkan Adayı Tanık: 4 mevsim yaşayan Çeşme'ye hazır olun!

Başkan Adayı Tanık: 4 mevsim yaşayan Çeşme'ye hazır olun!

Çeşme'yi 4 başlıkta 4 mevsim yaşanan 'rüya ilçe' haline getireceklerini söyleyen Cumhur İttifakı Çeşme Belediye Başkan Adayı Esat Tanık, “Dört dörtlük 68 projemizle, 4 mevsim yaşayan ve yaşanacak bir Çeşme’ye hazır olun” dedi.

Dört mevsim yaşayan ve yaşanan Çeşme’yi 4 segmentte 11 ana başlıkta 68 proje altında topladıklarını vurgulayan Cumhur İttifakı Çeşme Belediye Başkan Adayı Esat Tanık, “Turizm, Sağlık, Kültür-Sanat ve Tarım-Hayvancılık-Balıkçılık alanından gastronomi turizmine, termal ve sağlık turizminden, tarımsal desteklere, gençlerimiz, kadınlarımızdan, spor adası ve öğrencilere Avrupa ülkelerine kültür-sanat gezilerinden, doğalgaza kadar aklınıza gelebilecek her başlığı detaylı şekilde çalıştık, ön görüşmelerimizi tamamladık. Artık Çeşmeliler kışın evlerini terk etmeden, doğalgazla ısınıp Çeşme’nin keyfini çıkaracak” diye konuştu.

1-001.jpg

KIRMIZI ÇİZGİMİZ

Cumhuriyetin temel değerleri laiklik, demokrasi, özgürlük gibi kavramların tartışmaya kapalı olduğunu belirten Tanık, “Bu değerler, milletimizin birlik ve beraberliğini güçlendiren temel taşlardır ve bizim kırmızı çizgimizdir. İlçemiz tarih boyunca kültürel ve tarihi zenginliğiyle ön plana çıktı. Sahip olduğumuz doğal güzelliklerle, tarihi miraslarla ve eşsiz coğrafyamızla özgün bir kimliğe sahibiz. Bu özgünlük, bizlere sorumluluk yüklüyor. Gelecek nesillere daha yaşanabilir, daha güzel bir Çeşme bırakmak için mevcut durumu iyileştirmekten ve geliştirmekten başka yolumuz yok” ifadesini kullandı.

DOĞALGAZ GELİYOR

Çeşme'nin artık kaybedecek bir saniye vakti olmadığını vurgulayan Tanık, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çeşmeliler’le birlikte kararlar alıp, el ele, omuz omuza, insanları ayrıştırmadan kimseye kulaklarımızı kapatmadan projelerimizi yaşama geçireceğiz. İlk gün, ilk icraatımız hızla altyapı çalışmalarına başlamak olacak. Ulaşım altyapımızın yanı sıra; su ve kanalizasyon sorunumuz da herkesin bildiği bir gerçek. Isınma ve sıcak su ihtiyaçları için de doğalgazı getiriyoruz. Doğalgaz özellikle Çeşmeliler'in daha rahat bir kış geçirmelerini, 24 saat sıcak suya ulaşmalarını sağlayacağız. Doğalgazın getirilmesi için İzmirgaz ile görüşmelerimizi yaptık ve ön anlaşmayı sağladık”

Her mahalleye toplu ulaşım koyacaklarını, yaya ve bisiklet yolları yapacaklarını da sözlerine ekleyen Esat Tanık, engelliler için sesli ve ışıklı işaretçiler, katlı ve yeraltı otoparkı çözümleri ile konforlu, güvenli trafik ve yürüme alanları yaratılacağını; Çeşme gişelerinin de kaldırılarak yaşanan trafik yoğunluğuna son vereceklerini aktardı.

2.jpg

5 BİN SOSYAL KONUT

Çeşme'yi terk etmek istemeyen ilçenin yerli halkı için de sosyal konut projelerini hayata geçireceklerini açıklayan Esat Tanık, şunları söyledi: “Öncelikle Musalla, Ovacık ve Çakabey mahallelerinde bin konuttan oluşan projemizi başlatacağız. İlçemize gelen ve kiraların yüksekliği nedeniyle tayin isteyen memurların yaşam koşullarını kolaylaştırarak sürdürülebilir bir kamu hizmetini yerine getireceğiz. Görev süremiz boyunca ilçemize kazandıracağımız 5 bin sosyal konutla Çeşmeli gençler artık kiralar nedeniyle ata toprağını satıp gitmeyecek. Böylece kira öder gibi ev sahibi olacak. Ayrıca Çeşme Halk Ekmek hayata geçirilerek, vatandaşların uygun fiyata ekmek alması sağlanacak”

ENGELLER KALKACAK

Engelsiz Yaşam Merkezi çalışmalarında sona geldiklerini aktaran Tanık, “Bu merkezde engelli vatandaşlarımızın vakit geçirebilecekleri, sosyal açıdan güçlenecekleri; hobilerin yanı sıra; meslek de edinebilecekleri bir yaşam alanı kuracağız. Merkezin içinde kütüphane, hobi odaları, spor salonu, mutfak atölyesi, meslek edinme odaları, fizik tedavi birimleri, engelsiz kondisyon ve oyun alanları ile engelsiz hobi bahçesine yer vereceğiz. Kamuya ait yol, otopark, trafik ışıkları gibi alanları da engellilerimiz için yeniden düzenleyeceğiz” ifadesini kullandı.

SÖRFTEN YOGAYA 'SPOR ADASI'

'Spor Adası' ile özellikle kış aylarında yabancı ve yerli futbol kulüplerini ağırlayacaklarını, kite ve windsurf merkezi kurarak deniz turizmini çeşitlendireceklerini belirten Esat Tanık, Alaçatı ve Çakabey'e de 'Festival' alanları kazandıracaklarını vurguladı.

İçinde yoga, pilates, fitness, dans atölyelerinin yer alacağı tam kapsamlı 10 bin kişilik Çeşme Stadı'nı yapacaklarını da sözlerine ekleyen Cumhur İttifakı Çeşme Belediye Başkan Adayı Esat Tanık, “Reisdere sazlık alanı ve çevresine seyir terasları, yürüyüş ve bisiklet yolları yapacağız. Plajlara otopark alanları yapıp halkımız için ring seferleri koyacağız. Yıldız Burnu ile Boyalık arası sahil ve plaj düzenlemesi yapıp, sıcak su olan alan belediye tarafından işletilecek. Şifne termal tesisi yenilenecek; Ilıca merkeze yeni termal tesis yapılacak. Yoga ve pilates merkezleri açılarak, trekking ve bisiklet rotaları oluşturacağız” bilgisini verdi.

3-002.jpg

KENTSEL DÖNÜŞÜM HIZLANACAK

Olası doğal felaketlere karşı Afet Yönetimi Master Planı hazırlayacaklarını belirten Tanık, “Riskli yapıların güvenli hale getirilmesi için Kentsel Dönüşüm Strateji Planı oluşturacağız. Buna ek olarak, yaş almış Çeşmeliler için huzurevi ile sevgili çocuklarımız için gündüz bakımevleri ve kreşler açacağız. Can dostlarımızı da unutmadık. Onlara içinde hastane, köpek oteli, hayvan mezarlığı ve barınağı olan Doğal Yaşam Parkı kuracağız” dedi.

LEZZET AVCILARINA GASTRONOMİ MERKEZİ

Tarım ve hayvancılığı ayağa kaldıracaklarını, kadın ve gençlerin istihdamına yönelik projelere de imza atacaklarını hatırlatan Esat Tanık, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kadın balıkçı sayımızı artıracağız. Ildır'a balıkçı barınağı yapacağız. Tarım eylem planı hazırlayıp Tarım Geliştirme Kooperatifleri kuracağız. Sakız ağacı geliştirme alanında sakız ağacının üretimi ve gelişimini destekleyip coğrafi işaret alacağız. Gastronomi Okulu ile mezunlarımızı sektörde istihdam edeceğiz. Çeşmeli gençlere burs sağlanması için Çeşme Vakfı da projelerimiz arasında yer alacak. Ayrıca Kent Ormanı’nda doğan her çocuğumuz için fidan dikeceğiz”

4 ALANDA 11 BAŞLIK

Turizm, Tarım, Kültür-Sanat ve Spor olmak üzere 4 alanda oluşturulan 11 ana başlık şunlardan oluşuyor: Altyapı, Plaj ve Sahil Düzenlemeleri, Afet Yönetimi ve Kentsel Dönüşüm, Balıkçı Barınakları, Tarımsal ve Kırsal Kalkınma, Ulaşım, Turizm, Yeşil Alanlar ve Spor Tesisleri, Kentsel Hizmetler, Kültür ve Sosyal Hizmetler, Kültürel Miras.

4.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.