Başkan Adayı Yiğit: Yenilen haklarımızı geri alacağız

Başkan Adayı Yiğit: Yenilen haklarımızı geri alacağız

CHP Balçova Belediye Başkan Adayı Onur Yiğit, çalışmalarına devam ediyor. Yiğit, "Yenilen haklarımızı geri alacağız" dedi.

CHP Balçova Belediye Başkan Adayı Onur Yiğit’in, Balçovalı’larla bir araya geldiği etkinlik, yoğun katılımla gerçekleşti. Farklı siyasi görüşlere mensup vatandaşların da katıldığı etkinlikte konuşma yapan Onur Yiğit, ’’Bizler, güçlü Balçova’yı yaratacağız ve bunun içinde çok çalışacağız. Size, Onur Yiğit sözü veriyorum’’ dedi.

ard-9996.jpeg

TAŞINIR VE TAŞINMAZLARIMIZA EL KOYDULAR

Belediyeye ait birçok taşınır ve taşınmazların 12 Eylül darbesiyle alındığını ifade eden Yiğit, ‘’Kendi kendimize yetmemize izin vermediler. 12 Eylül’de Balçova’mıza ait birçok yere el konuldu. Bunlarda yetmezmiş gibi merkez ilçeden ayrılıp, birçok taşınmazımız Konak Belediyesine kaldı. Onlara da el koydular. Aslında, Balçova’mız çok zengindi. Ama Balçova’yı yalnız bıraktılar. Barajı ve termal sularını kullanabilseydik, çok daha iyi noktaya gelebilirdik. Maalesef izin vermediler. Benim bu duruma içim acıyor, üzülüyorum. 1 Nisan’dan sonra, Balçova’nın, Balçovalı’nın hakkını yedirmeyeceğim, buna müsaade ettirmeyeceğim’’ dedi.

ÜLKEMİZİN NABZI İYİ ATMIYOR

Türkiye’nin 22 yıldır, aynı siyasi iktidar tarafından yönetildiğini söyleyen Yiğit, ’’Son 8 sene içerisinde, kimse halinden memnun değil. Son Genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, istediğimiz sonucu alamadık. Bunun sonuncunda da, seçmenlerimiz de hayal kırıklığı oluştu. İnsanlarımız siyasete küstü ve siyasetten uzaklaştı. Bunun sonucunda, partimizde değişim kurultayı gerçekleştirdik. Genel başkanımızdan, parti yönetimimize kadar değişiklik yapıldı. Belediye seçimlerinde kadınlara ve gençlere öncelik verildi. Bende bu genç kardeşlerinizden biriyim. Türkiye’nin nabzı iyi atmıyor, solunumu iyi değil. Ülkemizin her yerinde sosyal belediyeciliği gerçekleştireceğiz. Orta direk denen bir kavram kalmadı. İnsanların alım gücü azaldı. Balçova’mızda açacağımız yeni iştiraklerde, vatandaşlarımız için çıkaracağımız Ballı kart sayesinde, maliyetine hizmetler sunacağız. Termal tesisimizin karşısına, belediyemizin arazisi içerisinde yer alan arsaya, içinde spası, hamamı, havuzu ve kür merkezi olan tesis kazandıracağız. Bundan da ilçemizde yaşayan vatandaşlarımız uygun fiyata yararlanacak’’ dedi.

YENİLEN HAKLARIMIZI PLANLARLA GERİ ALACAĞIZ

İnciraltı ve Bahçelerarası planlarına da değinen Yiğit, ‘’Planlarla ilgili bir yol alındı. Bu mesele ilgili olarak, kim elini taşın altına koydu ise teşekkür ederim. Ancak, bu planların revize edilmesi lazım. Balçova’nın lehine daha iyi sonuç çıkabilirdi. İnşaat alanlarımız korunacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bizim değerlerimize de dokunan işler yapılacak. Orada tekrardan satsuma, badem ağaçları, çiçek bahçeleri yerini alacak. İlçemize hizmet etmiş, isimler, lakaplar o sokak ve caddeler de yerini alacak. Biz bunları yapacağız. Değerlerimize sahip çıkarak, Balçova’mızda İnciraltı’nda, Bahçelerarası’nda planlar yapılacak. Biz; daha önce yenen haklarımızı, bu planlarla geri alacağız. Size, Onur Yiğit olarak söz veriyorum. Geleceğin Balçova’sını oluşturacağız’’ diyerek sözlerine son verdi.

ESKİ ADAYDAN DESTEK AÇIKLAMASI

Etkinlikte konuşan, AK Parti’nin 2014 yılında Balçova Belediye Başkanı Adayı olan Hasan Özcan ise, ‘’Onur Yiğit’i ilçemizi yükseltecek bir değer olarak görüyorum. Şimdi, Onur Yiğit’e sahip çıkma zamanı. Biz, kendisine her türlü desteğe vermeye hazırız‘’ diyerek açık şekilde desteğini verdi.

ard-00311.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.