Başkan Arda’dan AK Parti grubuna sert çıkış

Başkan Arda’dan AK Parti grubuna sert çıkış

Gaziemir Belediyesi kasım ayı olağan meclis toplantısı 1.birleşimi Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda idaresinde gerçekleşti.

Meclise AK Parti’nin kentsel dönüşüm eleştirileri ve Başkan Halil Arda’nın 'korkuyorsunuz, sandıkta bize yönelttiğiniz oklar sizi vuracak' sözleri damga vurdu.

Başkan Arda’dan AK Parti grubuna sert çıkış: 'O oklar sandıkta sizi vuracak'

AK Parti Gaziemir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Uğur İnan Atmaca, “10 yıldır neden Akpte- Emrez Mahallelerimizin imar planları yapılmıyor? Sarnıç Orman Alanı içerisindeki piknik alanı ne durumda? Sarnıç 2B arazisidir. Kullanıcı olarak da Gaziemir Belediyesi gösteriliyor şu an siz bunları neden satın almadınız da Pazar yeri yapmak için tahsis ediyorsunuz? CHP Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş yıkılan mülkü nedeniyle Belediye’nin ihmali olduğunu öne sürerek, 600 bin TL’lik tazminat istedi bu konuda ne düşünüyorsunuz? Binaların hasar tespiti için verdiğimiz önergelere 1 yıldır neden cevap vermiyorsunuz?” şeklinde sorular yöneltti.

ÇAĞLARSU: LOKMA DÖKMEK YASAK MI?
Atmaca’nın ardından söz alan Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu, “Gaziemir’in sorunlarını mecliste dile getiren yok. Sorduğum sorular da cevap verilmiyor yani kayda değer bulunmuyor. Hep Türkiye gündemi konuşuluyor ama Gaziemir konuşulmuyor, Gaziemir Abdullah Arda Meydanı’nda lokma döküldü ve orada Zabıta ile Gaziemir halkı karşı karşıya geldi. Zabıta lokma döken aracın oradan gitmesi istendi, biraz itiş kakış oldu. Sonra Cuma günü de etli pilav dağıtıldı meydan da ama zabıta arkadaşlar gelmedi ben sordum müdahale edilmeyeceğini söylediler. Şimdi çarşı meydanında lokma dökmem yasak, etli pilav dağıtmak serbest mi? Merkez Pazar yerinde kendi ürettiklerini satan kadınlarımız var. Oyuncak satan Postacı Bekir’in oyuncak satan tezgahı da bir vatandaşın şikayeti ile kaldırıldı, seyyarın sorunu yasakla çözülmez, evine ekmek götüren bu vatandaşlara yardımcı olunmalı. Başkan Yardımcılarınız da oldukça liyakatsiz olduklarından durumlara çözüm bulamıyor” diye konuştu.

ARDA: KİMSENİN EKMEĞİYLE OYNAMAYIZ

Başkan Halil Arda’dan ise Çağlarsu’ya enerjinizi keşke AK Parti’yi eleştirmek için de harcasanız çıkışı geldi. Arda, “CHP’den ihraç edilen bağımsız bir üye CHP’li bir belediyeye saldırmakla zamanını geçiriyor. Keşke siz biraz da bu enerjinizi AK Parti için harcasanız. Siz seyyar satıcılara izin veriyoruz; demir lokomotifin orada biz izin veriyoruz, ne demek lokmaya karşı olmak, hayır işine karşı olunur mu? Lokma dökülmesine Atatürk Heykeli önünde izin vermiyorum, yerlerin yağlı olmasını istemiyorum bu benim yönetim biçimim, herkes lokmasını o taşlara zarar vermeden dökebilir.Seyyar satıcıya izin vermemek ne demek?! Biz kimsenin ekmeği ile oynamayız. Başkan Yardımcıma liyakatsiz nasıl dersiniz? Ya yeter artık yeter! haddinizi bilin bu meclisin de seviyesini düşürmeyin” ifadelerini kullandı.

KAVASU: ASLANLAR GİBİ GAZİEMİR BELEDİYESİ ÇALIŞIYOR
CHP’li Meclis Üyesi Ali Kavasu'dan eleştirilere cevap geldi. Kavasu, “Gaziemir zaten çalışıyor, aslanlar gibi herkes çalışıyor. Herkesin ayağına gidiyoruz, yaşlıların çarşı ihtiyacını her şeyi karşılıyoruz. 128 Milyon dolar nerede bu dolar ile geldiğimiz yönetim şekli ile benim cebimden para mıknatısla çekiliyorsa ben elbette konuşacağım. Sular yükseldi balıklar kaçtılar ama sular çekilince ortada kalan balıkları da kargalar yiyor. AKP’nin Grup Başkan Vekili kentsel dönüşüm nerede diyor? Yapılıyor yapılıyor, yasa da deniyor ki hazine arazisi Büyükşehir’e devredilmedikçe kentsel dönüşüm yapılamaz. Aziz Kocaoğlu mahkemeye vermiş kazanmış ve çatır çatır parasını ödeyerek arazileri satın almış. 2012 yılında kentsel dönüşüm imzalandığı zaman bizi 6 sene salladılar sonra ihaleye çıkıldı ama alan olmadı neden güven yok, istikrar yok, ekonomi berbat. Müteahhitler merkeze güvenemediği için girmiyor ihaleye. Pazar yeri şu an yapılıyor Aktepe’de biz de mevcut pazarı taşıyıp, kentsel dönüşüme başlarız. Kentsel dönüşüm 2019’da başladı yani biz değil bakanlık salladı. Belediye 2019’da mahkemeyi kazanınca kentsel dönüşüm başladı. Yeni yılda evvel Allah kentsel dönüşüme başlıyoruz, hükümet Dünya Bankası Kredisi’ni imzalamasa da biz yine de yapacağız” diye konuştu.

ATMACA: PLANLARINIZ YANLIŞ

CHP’li Sarıgül’ün cevabına AK Partili Atmaca’dan planlarınız hazır değil çıkışı geldi. Atmaca, “ Emrez Bölgesi’nde plan neden yapılmıyor diye soruyoruz size. 2015 yılında Azizi Kocaoğlu döneminde yarışma yapıldı ama plan yok. Siz neden Pazar yerinin bitmesini bekliyorsunuz çünkü vatandaş ile anlaşmaya varamadınız. Pazar yerinin bulunduğu iki adada plan yapıldı ve 600 konut yapılacak ama ilk etapta 300 konuta başlanacak, burayı da İZBETON protokolü imzalandı ama sizi de davet etmediler. Çok ilginç seçilmiş başkan Gaziemir’i ilgilendiriyor ama davet etmediler. 10 bin konut yapılacak ama siz 300 konut yani sadece yüzde 3’ne başlıyorsunuz bu hızla plan 30 yılda biter. Hamasi laflarla değil bilgiye dayalı konuşun. Başkan dedi ki 22 yıldır toplanan deprem paraları nerede? Van’da, Elazığ’da, Malatya’da Elazığ’da 1 yılda 8 bin konut yapıldı. Siz kendi büyükşehir binanızı bile yenileyemediniz. Genel Başkan’a soruldu geçenler de müteahhit girmiyor dediniz. Aktepe- Emrez Bölgesi’nin ihalesine kimse girmedi çünkü projeniz yanlış ve vatandaşı da müteahhiti de bu nedenle tatmin etmiyor. Planlar nerede arkadaşlar nerede 3.5 emsal ile plan yaptı. Vatandaşın elinden cebinizi çekin kentsel dönüşüm para kazanma aracı değildir. 30 Ekim depremi aslında Girit’te oldu ve yansıması böyle çıktı ya bauda olsaydı? Bakanlık diyor ki bölgenizde riskli alanları tespit edin ve geri dönüş yapın. Siz bunun tespitini yaptınız mı? 2021 yılı temmuz meclisinde de dedik 1999 yılı öncesi yapılan binaların tespit edin ve vatandaşa söyleyin, bilgilendirin dedik onu da yapmadınız. Sarnıç’ta tapu sorunu da devam ediyor; Yasa değişikliğiyle sorun çözülür diyorsunuz ama biz çözülmeyeceğini söylüyoruz. Daha sonra da gittiniz rayiçlerin düşürülmesini önerdiniz yani kaynaklarınızdan edindiğiniz bilgiler yanlış” ifadelerini kullandı.



BAŞKAN ARDA: O OKLAR SANDIKTA SİZİ VURACAK
Başkan Arda’dan ise AK Partili Atmaca’ya oldukça sert bir yanıt geldi. Arda, “ Olayları çarpıtmakta üstünüze yok. Korkudan ölüyorsunuz, okları bize çeviriyorsunuz ama o oklar sizi sandıkta vuracak. Geliyor gelmekte olan. Halil Arda geldi mahalle toplantısı yaptı, mahallelere gitti. Çalıştık siz korktunuz 4600 sayılı yasa ile ilgili 20 yılda bir şey yaptınız mı? Evet, yasa değişikliği olabilirdi ben dedim bunu, sonra rezerv alanı yaptınız ama buradaki parsellerin tamamını dönüştürün ve ben de bir kuruş para istemiyorum dedim. Sizin korkunuz… Aktepe- Emrez ile ilgili düştüğünüz durumu biliyorum, kentsel dönüşüm yasasını siz çıkardınız, hazine arazisi Büyükşehir’e devredilir diyor. Ama siz devrettiniz mi? Hayır, kendi çıkardığınız yasaya uymadınız. Hep engel çıkardınız, hep engel çıkardınız ve büyükşehir buraları para ile satın aldı, dava açtı 6 yıl sürdü.Büyükşehir de o arazileri aslanlar gibi satın aldı. Otogar Metrosu yıllardır bekliyor, deprem paraları siz bunları ve yapmanız gereken ama yağamadıklarınızın hesabını verin” dedi.

“KENDİ BELEDİYELERİNİZE HAZİNE ARAZİLERİNİ ÇATIR ÇATIR TAHSİS EDİYORSUNUZ”
Hazine arazilerini neden satın almıyorsunuz sorusuna da ben kamuyum neden bana tahsis edilmiyor sözleri ile sitem eden Başkan Arda, “Şimdi ben evet satabilirim o alanı ama rezerv alanı olan 637 parsel var diğerleri ne olacak? Yapı kayıt belgesi verdiniz ama imar affı yaptınız peki neden o evler sağlam mı değil mi? Neden satın alayım ya ben de kamuyum kendi belediyenize çatır çatır tahsis ediyorsunuz neden bize tahsis etmiyorsunuz? Ben kaynaklarımı pazar yerine harcamalıyım. Ben 6 dönüm olan Cumhuriyet Meydanını almak için müracaat ettim ya Türkiye’de bir ilk.Tahsis etmediniz ve satın almak için müracaat ettim. Nükleer atıklarda da ölü balık taklidi yaptınız. Aktepe’deki hazine fazlalıkları konusunu buyurun çözün ya buyurun. Siz neden buraları tahsis etmezsiniz ki? Veterinerlik binamızın da yanında bir hazine arazimiz vardı ve ben tahsisini istedim bugün onun da red yazısı geldi. Yani istiyorum ki bunu tüm Gaziemirliler duysun” dedi.

ŞAHİN: İZMİR’DE DEPREMZEDELER İÇİN ATILAN BİR ADIM YOK
MHP’li Meclis Üyesi Selahattin Şahin’den ise Başkan Arda’ya iktidar olamayacaksınız çıkışı geldi. Şahin, “kendi iktidarında icraat göster yoksa sen kendi iktidarını engelleyeceksin. Depremzedeler için İzmir’de yapılan hiçbir şey yok. İlçe belediyesi olarak ve büyükşehir kentsel dönüşümle ilgili adım atmalı. İzmir’de kentsel dönüşüm ile ilgili atılan hiçbir adım yok” dedi.

ARDA: BU İNSAFSIZLIKTIR
Arda, “Belediye hizmetlerini eksiksiz bir şekilde yerine getiriyoruz. Büyükşehir’in de bizim de neler yaptığımızı tüm İzmirli biliyor. Kentsel dönüşümle ilgili hiçbir şey yapmadınız demek insafsızlık bence. 300 konut için İZBETON ile protokol yapıldı. Siz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bakın ya ne yapıyorlar? ben mi vatandaşa konut yapacağım? Bizim böyle bir bütçemiz mi var? Siz düşük faizli, kredi verin hükümet olarak vatandaşta evini yapsın. Hedef saptırmayın bunlar ilçe belediyelerinin görevi değil. Merkezi hükümetin yapması gereken şeyleri siz bize yüklemeye çalışıyorsunuz” diye konuştu.

ÖZKARA: CHP’Lİ BELEDİYELER BAŞARAMIYOR ALGISI YARATMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ
CHP’li Meclis üyesi İbrahim Özkara’dan da AK Parti ve MHP’ye eleştiri geldi. Özkara, “Sadece Çernobil için fotoğraf çektirdiniz. Ne yapıyorsunuz dediğimizde bakıyoruz, çalışıyoruz dediniz. Oradan doğabilecek nükleer bir faciada tüm İzmir neler yaşayabilir? Bu Sarnıç’ın, 9 Eylül’ün, Emrez’in,, Aktepe’nin sorunları siyaset üstü. Bizim vekilimiz geldi de etti de ,size randevu alayım da ne demek ne kadar ayıp. Okul sorunu var, okulu Gaziemir Belediyesi mi yapacak? Cumhuriyet Bayramı töreninde geçiş töreninde Kasım Başkanıma(Kasım Özkan) dedim ki, hep özel okul hep özel okul, Milli Eğitim Bakanlığı’nın okulları bir avuç. Depremden 1 yıl geçmiş bir şey yapmamışsınız sonra da gelip bizi eleştiriyorsunuz. Ben her şeyi geçtim deprem parası nerede geçtim. En çok merak ettiğim neden Bayraklı affet bölgesi ilan edilmedi? Çünkü biz CHP’li belediyelerin ellerini bağlayalım, başarısız algısı yaratalım derdindesiniz. Kamuya ait yerleri bize tahsis etmiyorsunuz” ifadelerini kullandı.

“HİÇ BİR PERSONELİME SÖZ ETTİRMEM, LİYAKATSİZ DEDİRMEM”
Başkan Arda, “Burada tüm meclis üyelerinin söz hakkı var, en ağır eleştiriler yapılıyor ve sabırla dinliyoruz. Lütfen bundan sonra konuştuklarımıza dikkat edelim. İçinizden geçeni düzgünce ifade edebilirsini.Cuma günü mecliste tekrar konuşabilirsiniz; ama hiç kimse belediye çalışanlarıma, başkan yardımcılarıma liyakatsiz diye burada kimse konuşamaz. Liyakatsiz dediğiniz inananlar yüksek lisan yapmış, hukuk fakültesini dereceyle bitirmiş. Hiçbir personelime söz ettirmem, hizmetlerimizi eleştirebilirsiniz, çalışanlarımızın eksik kaldığı yerde olabilir ama herkes görevini liyakatiyle ve layığıyla yerine getiriyor” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.