Başkan Başdaş: Konak'ta kentsel dönüşüme dair hiçbir şey yapılmadı

Başkan Başdaş: Konak'ta kentsel dönüşüme dair hiçbir şey yapılmadı

AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

MEDYA EGE – AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş, Yenigün TV’nin konuğu oldu. Başkan Başdaş, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulunan Başdaş, depreme karşı bir an önce adım atılması gerektiğini vurguladı. Başdaş şunları aktardı; "81 ilin içinde en riskli şehir İzmir. Yarın değil, hemen şimdi acil önlemler almalıyız. Ballıkuyu, Yeşildere'yi kapsamalı. Oysa 11 yıldır burada hiçbir çalışma yapılmadı. Son 15 yılda 80 bin insanın Konak’tan göç ettiği açıklandı. Bu belediyenin beceriksizliğini gösterir. Kentsel dönüşümü beraber yapalım çağrısında bulundum ama kimse cevap vermedi."

ak-parti-konak-ilce-baskani-m-sait-basdas-kendilerinden-olmayana-yardim-yok.jpg

Konak Belediyesi'nin bütçesinden kentsel dönüşüme pay ayırmadığını iddia eden Başdaş, "4 yıldır kentsel dönüşümü beceremediler. 11 yıldır orada bir çivi çakılmıyor. Kentsel dönüşüm yerel yönetimlerin işi. Hükümetin işi değil. 4 yıldır imar planı yapamıyorlar; yaptıkları sadece göz boyama. 1 milyar 415 milyon Konak’ın bütçesi. Kentsel dönüşüme ayırdığı sıfır. Bu dönüşüm belediye bütçesi ile karşılanamaz. Bunlar kentsel dönüşüm yapamaz" dedi.

BATUR'A ÇAĞRI YAPTI

Başkan Başdaş öte yandan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'a "Yeşildere, Ballıkuyu gibi bölgedeki vatandaşları konteyner evlere taşıyın. Burada bir an evvel kentsel dönüşümü başlatın" cümleleri ile seslendi.

Başdaş, Konak Belediye binasının çatısının da kaçak yapıldığını dile getirerek "Konak Belediye Başkanı bir mimar. Kendi binasını yapamıyor ama mangalda kül bırakmıyor. Vatandaşa kötü örnek oluyor" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.