Başkan Batur: Cinsiyet eşitliği mücadelesinin yanındayız

Başkan Batur: Cinsiyet eşitliği mücadelesinin yanındayız

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 88. Yılında yaptığı açıklamada “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal'in izinde her alanda toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesinin yanındayız” dedi.

MEDYA EGE - 5 Aralık 1934’te kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesi İzmir’de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Büyükşehir Belediyesi’nin Lozan Meydanı’ndan Cumhuriyet Meydanına düzenlediği yürüyüşe katılarak, kadınların yanında yer aldı.

fjnxdpqxoaedfvn.jpg

YÜRÜYÜŞE KATILDI

Yürüyüşte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Başkanı ve İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, önceki Konak Belediyesi Başkanı Sema Pekdaş, önceki Urla Belediyesi Başkanı Sibel Uyar, önceki Karşıyaka Belediyesi Başkanı Şebnem Tabak, önceki Seyrek Belediye Başkanı Nurgül Uçar ve İzmir Köy Koop Başkanı Neptün Soyer yer aldı.

fjnxhk5x0aaf-fu.jpg

Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesi ile ilgili açıklama yapan Başkan Batur, toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesine destek vereceğini belirtti.

CİNSİYET EŞİTLİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ

Başkan Batur, açıklamasında “Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkının Tanınması Günü kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyemizin "88 Yıldır Cumhuriyetimiz Kadınlarla Güçleniyor" sloganıyla düzenlediği yürüyüşte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer, belediye başkanlarımız il ve ilçe kadın kollarımız, kadın derneklerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, muhtarlarımız ve vatandaşlarımız ile birlikte yer aldık, Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen çelenk sunum törenine katıldık. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal'in izinde her alanda toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesinin yanındayız” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.