Başkan Batur, kadınları ayakta alkışladı

Başkan Batur, kadınları ayakta alkışladı

Profesyonel tiyatroculara taş çıkarttılar

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, 8 Mart Dünya Emekçi kadınlar günü dolayısıla CHP Narlıdere İlçe Örgütü kadın kollarının her 8 Mart’ta kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığa dikkati çekmek geleneksel olarak düzenlediği tiyatro etkinliğine katıldı. Tuncer Cücenoğlu’nun yazdığı Orhan Demir’in yönettiği ve CHP Narlıdere kadın kolları tiyatro topluluğunun sahneye koyduğu ‘Kadın Sığınağı’ adlı oyun Narlıdere Atatürk Kültür merkezinde izleyicilerin beğenisine sunuldu.

1-145.jpeg

Profesyonel tiyatroculara taş çıkarttılar

Narlıdere Atatürk Kültür Merkezin’de 8 Mart dünya emekçi kadınlar günü etkinlikleri çerçevesinde sahnelenen ‘Kadın Sığınağı’ adlı tiyatro oyununa CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, CHP Genel Merkez kadın kolları MYK üyesi Aysel Aksoy, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP Narlıdere ilçe başkanı Şahin Fırat, belediye meclis üyeleri, partililer ve Narlıdereliler katıldı.

2-048.jpeg

Tamamı amatör CHP Narlıdere kadın kollarınında faaliyet gösteren kadınların ile bir araya gelerek dört aylık bir süreçte aldıkları tiyatro eğitimi sonunda sahneye koyduğu ve Farklı yaşamlardan gelinerek çaresizce bir sığınma evine yerleştirilen 8 kadının öyküsünü anlatan’Kadın Sığınağı’’ adlı tiyatro oyunu ayakta alkışlandı.

3-027.jpeg

Gösterinin sonunda Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP Narlıdere ilçe başkanı Şahin Fırat oyunculara çiçek ve plaketlerini sunup kutladı. Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, kadın kollarımız sahada, evlere ulaşmada insanlara ulaşmada gösterdikleri büyük gayret ve beceriyi bugün sahnede de gösterdiler. Sadece bugün değil daha öncede bu başarıyı sahnede göstermişlerdi ama artık onlar için amatör diyemiyoruz. Bu akşam sahnede profesyonel tiyatroculara taş çıkartıcak performanslar sergiledir. Hepsini tek tek kutluyorum. Dört aydır gece gündüz demeden çalışıyorlar. Provalarına katıldık ve orda da gördük ki büyük özveri ile işlerinden ve evlerinden ayırdıkları zaman ile bu muhteşem oyunu sahneye koydular. Kadınlarımız zaten hep böyle değilmi hayatın her alanında güzellikler yaratmak için kendilerinden taviz vererek daha güzel bir hayat ve dünya için çaba gösteriyorlar. Bu anlamlı oyunda da dikkati çektikleri kadınlara yönelik şiddet ve ayrımcılık konusunda farkınladık yaratmak için gösterdikleri çaba için bir kez daha teşekkür ediyorum. Oyunun sahnelenmesinde büyük rolü olan oyunun yönetmeni Orhan Demir’e teşekkür ediyorum. Bugün çok güzel bir gün geçirdik. Dünya Emekçi kadınlar gününüzü kutluyorum. Bütün güzellikler kadınlarımızın, gençlerimizin, çocuklarımızın, ülkemizin ve bu cumhuriyet içinde yaşayan tüm insanların olsun. Bunu da sağlayacak olan olan sadece ce sadece Cumhuriyet halk Partisi iktidarıdır. Bunun içinde mücadeleye her zaman devam edeceğiz” dedi

8-mart-kadin-siginagi--(7).jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.