Başkan Ceritoğlu Sengel: 5 yıl boyunca çiftçilerimiz için çalıştık

Başkan Ceritoğlu Sengel: 5 yıl boyunca çiftçilerimiz için çalıştık

Efes Selçuk Belediyesi ‘TümTürkiyeEksin’ diyerek ilçenin bereketli topraklarından elde edilen tohumları bütün ülkeye yaydı. Tüm Türkiye için tohum ürettiklerini ifade eden Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, "5 yıl boyunca çiftçilerimiz için çalıştık" dedi.

MEDYA EGE - Efes Selçuk Belediyesi, Türkiye’de bir ilke imza atarak bereketli Selçuk topraklarından elde edilen atalık tohumları, Türkiye’de talep eden herkesin ekmesi için dağıttı.

Efes Tarlası Yaşam Köyü’nden elde edilen atalık tohumları tüm Türkiye’ye dağıtmayı, Efes Selçuk’taki bereketi tüm Türkiye’ye ulaştırmayı amaçlayan çalışmada, ilçenin bereketli topraklarından çıkan tohumları ekerek Türkiye’de tarımsal kalkınmaya ve kaliteye katkı koymak hedeflendi.

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı paylaşımda ise şu ifadelere yer verdi:

"Her şey bir tohumla başlar dedik ve tüm Türkiye için tohum ürettik. Kendi ürettiğimiz yerel tohumları http://tumturkiyeeksin.com sitesi aracılığıyla Türkiye genelinde 3622 vatandaşımıza ulaştırdık. Ayrıca deprem bölgesinde üretime geçen çiftçilere fidelerimizle destek olduk. Buğday ürettik, un ve saman elde ettik. İklim krizinden etkilenen üreticilere 500 ton gübreyi ücretsiz olarak teslim ettik. Gelecek için mutlu bir Efes Selçuk için 5 yıl boyunca çiftçilerimiz için çalıştık."

ATALIK TOHUM

Atalık tohumlar; ata tohumu, milli tohum, yerli tohum veya yerel tohum ismiyle de biliniyor. Atalık tohumlar binlerce yıl öncesinden kuraklık, sel, salgın hastalık gibi pek çok felaketten yüz akıyla çıkan günümüze ulaşabilmiş sağlıklı ve saf tohumlardır. Bu tohumlar, kuşaklar öncesinden kalma doğal tarım yöntemleri ile üretilen, genetiğiyle DNA’sıyla oynanmamış tohumlardır. Günümüze kadar kimyasal ilaç kullanılmadan geldikleri için besin değeri yüksek, sağlıklı ve lezzetli meyve verirler. Meyvelerin ve sebzelerin kokusu, tadı ve lezzeti kendinden sonra gelen nesilde de devam eder. Atalık tohumlardan elde ettiğiniz sebze ve meyvelerden aldığınız tohumları ertesi yıl ekerek çoğaltabilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.