Başkan Duman: Yaz aylarına tertemiz bir Buca yükleniyor

Başkan Duman: Yaz aylarına tertemiz bir Buca yükleniyor

Buca Belediyesi, yaklaşan yaz mevsimi öncesinde geniş çaplı bir temizlik çalışması başlattı. Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, “Yaz aylarına tertemiz bir Buca yükleniyor” dedi.

İzmir’in nüfus yoğunluğu bakımından en büyük ilçesi Buca’da temizlik harekâtı başladı. Fırat Mahallesi’nde başlatılan çalışmalara Buca Belediye Başkanı Görkem Duman da katıldı. Çalışmalar kapsamında, bütün mahallelerde parklar, ana arterler ve tali yollar baştan aşağıya temizlenecek, kent mobilyaları ve çocuk oyun alanları elden geçirilecek.

gi0a9972.jpg

PIRIL PIRIL BİR BUCA İÇİN

Buca’yı hak ettiği günlere taşımak adına büyük çalışmalar gerçekleştireceklerini belirten Başkan Duman, “Tüm emekçilerimizle birlikte temizlik harekâtımızı başlattık. Yaz aylarına tertemiz bir Buca yükleniyor. Buca’mızı hak ettiği pırıl pırıl günlere taşıyacağız” diye konuştu. Başkan Duman, 47 mahallenin tümünde aynı titizlikle çalışma yapılacağını da sözlerine ekledi.

gi0a0035.jpg

NELER YAPILIYOR?

Buca’nın 47 mahallesinin tümünde gerçekleştirilecek çalışmalar kapsamında, parklarda bulunan çocuk oyuncakları, kent mobilyaları ve spor aletleri baştan aşağı elden geçirilerek bakım ve tamirleri yapılıyor. Hava sıcaklıklarının artması ile koku oluşumunun önüne geçmek amacıyla çevrede bulunan çöp konteynerleri yıkanıp, dezenfekte edilerek ilaçlanıyor. Yeşil alanlarda ise yabani otlar temizlenip çimler kesiliyor. Çıplak alanlarda çimlendirme işlemi yapılarak mevsimine uygun çiçek dikiliyor. Kırılmış veya kurumuş ağaç dalları kesilerek olası bir tehlikenin önüne geçiliyor. Çocukların daha temiz ortamda vakit geçirmesini sağlamak amacıyla tazyikli su ile yürüyüş yolları ve oyun parkları yıkanıyor.

gi0a9912.jpg

gi0a0171.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum