Başkan Erdoğan, 'Bozkırın ortasında kurulmuş bir köylü cumhuriyeti'

Başkan Erdoğan, 'Bozkırın ortasında kurulmuş bir köylü cumhuriyeti'

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Köy Enstitüleri'nin kuruluş yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımlayarak, "Bozkırın ortasında kurulmuş bir köylü cumhuriyeti" dedi.

Medya Ege- Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Köy Enstitüleri'nin 82. kuruluş yıl dönümünü kutladı. Milli Eğitim Eski Bakanı Hasan Âli Yücel ve Türk eğitim bilimci İsmail Hakkı Tonguç'un öncülüğünde 1940 yılında kurulan Köy Enstitüleri, Cumhuriyet’in ilk yıllarında tüm dünyaya örnek bir eğitim sistemi modeli sundu.

fqh-vi3x0aa5sk9.jpg
Köy Enstitüleri'nin Türk Eğitim hayatında büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, "Köy Enstitüleri’mizin kurulmasına öncülük eden; başta dönemin Milli Eğitim Bakanı Hasan Âli Yücel ve Türk eğitim bilimci İsmail Hakkı Tonguç olmak üzere emeği geçen tüm büyüklerimizi saygı, minnet ve rahmetle ile anıyorum" dedi.

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Başkan Erdoğan, "1940 yılında kurulan, hayatın gerçek problemlerine yönelen; gözlem ve deneye, yaşayarak öğrenmeye dayalı uygulamalı eğitim sunan; soran, sorgulayan ve uygulayan yurttaşlar yetiştirmeyi hedefleyen Köy Enstitüleri’nin önemini, bugün çok daha iyi anlıyoruz. Cumhuriyet’in ilk yıllarında tüm dünyaya örnek bir eğitim sistemi modeli sunan “Köy Enstitüleri”ndeki eğitimlerin hepsi; gerçek ihtiyaçlara yönelik, sosyal ve ekonomik çevreye uygun ve hayatı devam ettirmek içindi. “Bozkırın ortasında kurulmuş bir köylü cumhuriyeti” olarak tanımlanan Köy Enstitüleri’mizin kurulmasına öncülük eden; başta dönemin Milli Eğitim Bakanı Hasan Âli Yücel ve Türk eğitim bilimci İsmail Hakkı Tonguç olmak üzere emeği geçen tüm büyüklerimizi saygı, minnet ve rahmetle ile anıyorum" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.