Başkan eşleri Dikili'yi çok sevdi

Başkan eşleri Dikili'yi çok sevdi

İzmir sınırlarında görev yapan belediye başkanlarının eşleri, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’un eşi Nazan Tosun’un ev sahipliğinde Dikili’de buluştu.

İzmir sınırlarında görev yapan belediye başkanlarının eşleri, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’un eşi Nazan Tosun’un ev sahipliğinde Dikili’de buluştu. Gerçekleştirilen organizasyonda Dikili’yi karış karış gezen başkan eşleri, kentin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerine hayran kaldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Türkegül Kocaoğlu’nun öncülüğünde kesintisiz olarak sürdürülen ve ortaya çıkan dayanışma ile herkesi imrendiren “Geleneksel Başkan Eşleri Buluşması” sevginin kenti olarak anılan Dikili’de gerçekleşti. Kentin tarihi ve kültürel mekanları ile dünyaca ünlü Kalem Adası’nı gezen başkan eşleri, güzel anlarla dolu bir gün yaşadı.

Başkan Tosun’dan Görsel Sunum

Başkan eşleri ilk olarak Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’u makamında ziyaret etti. Başkan eşlerini tek tek kapıda karşılayan ve hepsine ayrı ayrı “hoş geldiniz” diyen Tosun, mevkidaşlarının eşlerini Sevginin Kenti Dikili’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Makam ziyaretinin ardından başkan eşlerin ilk durağı Çandarlı Etnografya Müzesi oldu. Tarihi ve mistik yapısıyla öne çıkan mekanda yapılan kahvaltıya Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun da eşlik etti. Başkan Tosun, kahvaltı esnasında Dikili Belediyesi Basın Bürosu tarafından hazırlanan belgesel ile göreve geldikleri ilk günden bugüne kadar kentte gerçekleştirdikleri çalışma ve hayata geçirdikleri projeleri anlattı.

“Önce İnsan İlkesiyle Çalışıyoruz”

Halkın Ekmek Fabrikası, Sosyal Market, Çocuk Bilimevi, Şafak Pavey Gençlik Merkezi, Ebe Perihan Elibol Kadın Dayanışma Merkezi,  Belediye Sosyal Tesisleri, FIFA Star1 Belgeli Stat ve Dikili Belediyesi Yeni Hizmet Binası gibi prestij yatırımları hayata geçirdiklerine vurgu yapan Başkan Tosun, hizmet atılımın artarak devam edeceğini belirtti. Başkan Tosun, sunum eşliğinde yaptığı açıklamaları şöyle sürdürdü:

“Dikili’ye, Dikili halkına olan sevgimizin özünde hep insan odaklı projelerimiz var. Projelerimizle 7’den 70’e her yaştan vatandaşımıza ulaşmayı, onlara daha yaşanabilir bir kent sunmayı hedefledik. Ne mutlu ki bunların hepsini başardık. Tüm hizmetlerimizi ‘önce insan’ ilkesi ile yürütüyoruz. Çandarlı mahallemizden Bahçeli mahallesine kadar olan sorumluluk alanında ki tüm üretim alanlarında başlattığımız üretim yolu yenileme ve düzenleme seferberliğimiz de bu böyledir, tüm okullarımız da yürüttüğümüz eğitime destek çalışmasında da, parklarımızı, yeşil alanlarımızı modernize etme çalışmasında da böyledir. Bizim için Dikili ve Dikilili hemşerilerimiz çok önemlidir. Kentimizin sporda, sanatta, kültürde öncü kent olmasına çok önem veriyoruz. Kentimizde faaliyet gösteren amatör spor kulüplerinin elde ettiği başarılar da bunun en güzel kanıtıdır. Çevremizin korunması ve gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakmak adına kamu kurumları, STK’lar ve Dikili halkı ile birlikte el ele vererek, daha yaşanabilir Dikili için çok sayıda geri dönüşüm projesine imza atıp kısa zamanda başarıya ulaştık. Kısacası bugüne kadar Dikili için gece-gündüz demeden çalıştık, bugünden sonrada var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Türkegül Kocaoğlu’ndan Başkan Tosun’a Kutlama

Başkan eşleri adına konuşan ve Dikili’de olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Türkegül Kocaoğlu da, tarihi, kültürel vedoğal güzellikleriyle öne çıkan, buram buram sevgi kokan Dikili’de buluşmanın mutluluğunu doyasıya yaşadıklarını ifade etti. Türkegül Kocaoğlu, konuşmasının sonunda “önce insan” ilkesiyle Dikili’de gerçekleştirilen yatırımlar ve ortaya konan pozitif çalışmalar nedeniyle Başkan Tosun ve ekibini kutlayarak, başarılar diledi.

Kalem Adası’nda Keyifli Anlar

Kahvaltının ardından Dikili ilçesinin tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri ile öne çıkan dillere destan mekânlarını gezen başkan eşlerinin ilk durağı Çandarlı Kalesi oldu. Kale içerisinde Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü görevlilerinden Mehtap Kazan’ın hazırladığı zeybek gösterileriyle karşılanan başkan eşleri program kapsamında Denizköy ve Bademli bölgelerine yapılan çıkarmanın ardından ince beyaz kumlu sahilleri, sualtı dünyası zenginliği, zeytin ağaçlarını içinde barındıran doğal güzellikleri ve türkuaz sularıyla Türkiye’nin Maldivleri olarak nitelendirilen Kalem Adası’na ziyaret gerçekleştirdi. Keyifli anların yaşandığı Kalem Adası ziyaretinin ardından Dikili Belediyesi Kadın El Emeği Pazarı’na uğrayan belediye başkan eşleri, üretici kadınların anneler günlerini kutlayıp, bol bol alışveriş yaptılar. Dikilili kadınlar da, ilçelerine konuk olan başkan eşlerine yoğun ilgi gösterdiler.  İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Türkegül Kocaoğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın eşi Zehra Akpınar, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ'ın eşi Derya Demirağ, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'in eşi Meltem Gönenç, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun eşi Figen Selvitopu, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek'in eşi Yüksel Çiçek, Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli'nin eşi Nuray Sesli, Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın eşi Havva Çakır ve Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan'ın eşi Ergül Arslan’ın katıldığı buluşma, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun'un eşi Nazan Tosun'un belediye başkan eşleri onuruna Dikili Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde verdiği akşam yemeğiyle sonlandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.