Başkan Gürbüz: Foça'yı afetlere karşı dirençli hale getiriyoruz

Başkan Gürbüz: Foça'yı afetlere karşı dirençli hale getiriyoruz

DEÜ ve Foça Belediyesi işbirliğinde Afet Yönetimi Planı hazırlanmasına ilişkin konuşan Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, "Foça’nın afetlere karşı daha dirençli bir ilçe olması için Dokuz Eylül Üniversitesi ile iş birliğinde önemli bir adım atmış olduk" dedi.

Foça Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, AB Projeleri Birimi ve Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi iş birliğinde Foça’nın afetlere karşı daha dirençli bir ilçe haline gelmesi için önemli bir adım atıldı.

r16420.jpg

Foça afet yönetimi planının hazırlanması, risk analizleri, Belediye-Üniversite ortaklığında ilçede uygulanabilecek projeler hakkında ön görüşmeler yapıldı.

Toplantıda, DEÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Afet Yönetimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özlem Çakır, akademisyenler Prof. Dr. Gökhan Tenikler, Prof. Dr. İbrahim Güray Yontar, Prof. Dr. Barış Seçer, Dr. Öğr. Üyesi Dilek Eser ve Dr. Öğr. Üyesi Emin Koç ile Foça Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü vekili Oğuzhan Çakırefe, AB Projeleri Sorumlusu Gamze Şal ve Basın Danışmanı Tuncay Kır yer aldı.

r16419.jpg

"CAN VE MAL KAYIPLARINI ÖNLEMEYİ HEDEFLİYORUZ"

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, yaptığı açıklamada, ‘‘Foça’nın afetlere karşı daha dirençli bir ilçe olması için Dokuz Eylül Üniversitesi ile iş birliğinde önemli bir adım atmış olduk. Afet yönetim planı ile Foça’da bir afet durumunda can ve mal kayıplarını önlemeyi hedefliyoruz. Bu planın Foça’nın afetlere karşı daha güvenli bir ilçe olmasına önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz’’ diye konuştu.

kapak-172902.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.