Başkan Halil Arda, Sivas'ta ziyaretlerde bulundu

Başkan Halil Arda, Sivas'ta ziyaretlerde bulundu

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Şehir Kültürünü Yayma ve Yaşatma Derneğini ziyaret etti. Arda, “Sivas’ta olmaktan çok mutluyum” dedi.

Gaziemir Belediye Başkanı Başkanı Halil Arda, Sivas’ın gelişmeye açık, Anadolu’nun en güzel şehirlerinden biri olduğunu söyledi. Sivas Şehir Kültürünü Yayma ve Yaşatma Derneği’ni ziyaret ederek, dernek üyeleri ile bir araya gelen Arda, Gaziemir’de çok sayıda Sivas’lının yaşadığını söyledi. Sivas’ın milli mücadele döneminde başkentlik görevi yapmasının ve Mustafa Kemal Paşa’yı 108 gün misafir etmesinin gurur verici olduğunu ifade eden Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, şehrin tanıtımının hem turizm hem de ekonomi anlamında kente büyük faydalar sağlayacağını söyledi.

whatsapp-image-2022-10-20-at-171646-1-1.webp

Sıla turizmi başta olmak üzere Sivas’ın önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu ifade eden Arda, “İzmir’de özellikle de Gaziemir’de çok sayıda Sivaslı yaşıyor. Göç alan ilçelerin başında geliyoruz” dedi.

Dernek başkanı Ahat Türkmenoğlu’da Sivas’ta yapılan tarihi ve kültürel çalışmalarla ilgili bilgiler verirken, Sivas’ın gelişin kalkınmasının diğer büyük şehirlere süren göçü de önleyeceğini belirtti.

Ziyaretin anısına Dernek Başkanı Ahat Türkmenoğlu Belediye Başkanı Halil Arda’ya teşekkür plaketi verirken, dernek üyesi Akademisyen A. Necip Günaydın’da Milli Mücadelede Sivas 108 gün kitabını hediye etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.