Başkan İduğ: Tarıma ve çiftçilerimize destek vermeye devam edeceğiz

Başkan İduğ: Tarıma ve çiftçilerimize destek vermeye devam edeceğiz

Atalık tohumların devamlılığını sağlamak için üretim yapan Bornova Belediyesi, kış sebzeleri için de yerel tohum bahçesi oluşturdu. Belediye Başkanı Mustafa İduğ, "Tarıma ve çiftçilerimize tohumdan, zirai eğitimlere destekler vermeye devam edeceğiz” dedi.

Bornovalı vatandaşlardan ve üreticilerden gelen talep üzerine kış sebzeleri yerel tohum bahçesinin oluşturulduğunu belirten Bornova Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü yetkilileri, ürünlerin yetiştirilmesinde tamamen çevre dostu yaklaşımları benimsediklerini, kompost olarak doğal yöntemlerle park bahçe budamalarından elde edilen ürünlerin kullanıldığını açıkladı.

12 ÇEŞİT ÜRÜN

Yerel Tohum Bahçesi, Yaka Mahallesi’ndeki Doğal Tarım Merkezi’nin içinde yer alan 2 dönümlük alanda kuruldu. Brokoli, karnabahar, lahana, turp, tere, dereotu, marul, bakla, pazı, pancar, ıspanak, maydanoz gibi 12 çeşit ürünün tohumları üreticilerden ve köylerden toplanarak fideler yetiştirildi ve dikimi yapıldı. Buradan elde edilen tohumların ve fidelerin üreticilere ve vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılacağı belirtildi.

dsc-8103.jpg

ÜNÜ TÜRKİYE'YE YAYILDI

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bornova Belediyesi’nin ürettiği atalık tohumların ününün Türkiye’ye yayıldığını belirterek, “Bornova Belediyesi olarak Anadolu’nun kendi tohumlarının yaygınlaştırılmasına ve üretiminin sürdürülmesine katkıda bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Tarıma ve çiftçilerimize tohumdan, zirai eğitimlere destekler vermeye devam edeceğiz” dedi.

dsc-8106.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.