Başkan İnce’nin 20 günlük başkan yardımcısı!

Başkan İnce’nin 20 günlük başkan yardımcısı!

Arif Çayan yazdı; Başkan İnce’nin 20 günlük başkan yardımcısı!

Yerel seçimlere hızla gidişim devam ederken belediyelerde de ilginç, ilginç olduğu kadar tartışılan, tartışıldığı kadar da yorumlanmaya çalışılan icraatlar olmaya başladı.

Partisi CHP tarafından aday adayı olmasına rağmen Güzelbahçe Belediye Başkanlığı’na aday gösterilmeyen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’nin son icraatı ise Güzelbahçe’de seçim gündeminin de önüne geçti.

Başkan İnce, komşusu olan Barış Bacak’ı kendisine başkan yardımcısı konumuna getirdi.

Kaç günlüğüne 20 günlüğüne!

20 günlük diyorum zira 20 gün sonra Başkan İnce, başkanlık koltuğunu hukuken bırakmak zorunda.

O koltuğa partisi tarafından başkan adayı olarak gösterilen Mustafa Günay, seçimleri kazanırsa tabi, oturacak.

Başkan İnce’nin kendisine başkan yardımcısı olarak atadığı Barış Bacak’ın başkan yardımcılığı görevi de devam eder mi, etmez mi ona da karar vermek zorunda kalacak.

Bu atamanın bu kadar kısa sürede olmasının hukuken bir gereklilik olduğunu hiç sanmıyorum.

Bu atamanın bu kadar kısa sürede olması, benden sonra belediyenin içinde bir dinamit olsun, patlarsa patlasın, patlamazsa patlatılsın gibi bir düşünce olduğunu düşünüyorum.

Seçimlere 20 gün kala aday gösterilmeyen ve seçilme şansı daha olmadığı için belediye başkanı olmayacak isimlerin belediyelerde bu tür icraatlar yapması, kendinden sonra gelecek olana belediye başkanını zor duruma sokmaktan başka bir anlamda taşımaz.

Aday gösterilmeyen hiçbir devrik başkan belediye başkanlığı koltuğuna dahi oturmaz iken belediye başkanlığı koltuğuna oturmayan, oturamayacak olan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’nin bu atama kararı bu yüzden çok tartışılır, çok irdelenir, çok yorumlanır oldu.

Başkan Mustafa İnce’nin bu hareketini, bu atamasını tabi ki yerine oturması ihtimali alan CHP Güzelbahçe Belediye Başkan Adayı Mustafa Günay’da görüyordur, biliyordur ve düşünüyordur.

O da kendisine göre olumlu veya olumsuz tedbirleri başkan olduğu taktirde, başkanlık koltuğuna oturduğu taktirde tek tek hesaplıyordur.

Güzelbahçe’de yerel seçimlerin sonucunu ne olur şimdiden tahmin edilse daha net olarak bilinmez.

Net olarak bilenen tek şey var şu an için Güzelbahçe’de Belediye Başkanlığı seçimi 31 Mart günü netleşecek ama belediyedeki çatışmalar, tartışmalar ve yorumlamalar seçimden sonra da devam edecek gibi.

Görünen köyün kılavuzu olmaz!

whatsapp-gorsel-2024-03-13-saat-11-36-07-1de6d2e5.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum