Başkan İsmail Yetişkin, "zeytinime dokunma" dedi

Başkan İsmail Yetişkin, "zeytinime dokunma" dedi

EGEÇEP çağrısı ile Yelki’de gerçekleştirilen “Zeytinime Dokunma” buluşmasına katılan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, "Zeytinini savunan köylümüzü, çiftçimizi desteklemeye ve bu konuda mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP) çağrısı ile Yelki’de belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve vatandaşların yoğun ilgisiyle gerçekleşen “Zeytinime Dokunma” buluşmasına katılan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, “Öncelikle bu önemli mesele için bizi bir araya getiren EGEÇEP’e çok teşekkür ederim. Seferihisarlı köylüler için zeytin ağacının altı demek, çocuklarının, kendilerinin hatta anne babalarının çocukluklarının geçtiği yer demek. Zamanında Yırca’da termik santral uğruna katledilen 6 bin 666 ağaç için mahallenin muhtarı evlatlarımızı öldürdüler demişti. Orhanlı’da yapılmak istenen JES’e karşı zeytin ağaçlarını savunan köylülerimiz de aynılarını söyledi” dedi.

z5.jpg

Zeytini en iyi beraber büyüdüğü insanlar savunur diyerek konuşmasına devam eden Başkan Yetişkin; “Bu sebeple yerel yönetimler olarak üzerimize çok iş düştüğünü düşünüyorum. Zeytinini savunan köylümüzü, çiftçimizi desteklemeye ve bu konuda mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Güzelbahçe Yelki’de düzenlenen etkinlik 45 katılımcı kuruluşun basın açıklaması gerçekleştirmesinin ardından sona erdi.

z2.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.