Başkan Kayacan: Milli ve manevi değerlerden taviz vermeyeceğiz

Başkan Kayacan: Milli ve manevi değerlerden taviz vermeyeceğiz

Hukuki Araştırmalar Derneği(HUDER) İzmir Şubesi üyesi avukatlar geleneksel “HUDER İzmir Kahvaltısı”nda buluştu.

HUDER İzmir Şube Başkanı Av. Halit Aydın Kayacan’ın ev sahipliğinde Alsancak’ta bir restoranda düzenlenen kahvaltı programına HUDER İzmir Yönetim Kurulu Üyeleri ile üye avukatlar katıldı.

huder-1.jpg

"BAROLAR ŞEFFAF OLMALI"

İzmir Barosu, 2022-2024 Olağan Genel Kurulu’nun ikinci gününün sabahında düzenlenen etkinlikte avukat meslektaşlarına seslenen HUDER İzmir Şube Başkanı Av. Halit Aydın Kayacan, “İzmir Barosu Genel Kurulu’nun mesleğimize, baromuza ve İzmir avukatlarına hayırlı olmasını temenni ediyorum. Seçilecek olan başkan ve yönetim kurulu üyelerinden beklentimiz siyasete bulaşmadan, şahsi ikbal gütmeden adaletin tesisine ve pek tabii meslek sorunlarının çözümüne katkı sunacak çalışmalar yapmaları, projeler üretmeleri ve bunları ısrarla ve kararlılıkla takip etmeleridir. Baro hepimizin arkadaşlar. Avukatlar olarak mensubu olduğumuz meslek kuruluşumuzun herkese eşit mesafede, şeffaf olmasını bekliyoruz. Bu minvalde gerek şahsım gerekse başkanı bulunduğum derneğimizin, merkezinde mesleğe hizmet olan bir baro hayali ve beklentisi bulunmaktadır. Ancak mesleğimizin ve özellikle genç meslektaşlarımızın sorunları malumunuz, tek tek şu sınırlı sürede ifade edemeyeceğim kadar artmış durumda olmasına rağmen gelinen süreçte baro yönetimlerimizin özellikle son yıllarda meslek sorunlarının çözümü aşamasında yetersiz kaldığı, meslek dışı ve bilhassa siyasi bazı olay ve açıklamaların öznesi haline geldiği hepimizin malumudur. Biz bugüne kadar yanlış gördüğümüz her açıklama ve davranışta ise gereken tepkiyi, gerektiği şekilde verdik ve tüm eleştirilerimizi kamuoyu ile paylaştık” dedi.

halitaydinkayacan-1.jpg

“BÜYÜK İŞLER BAŞARDIK”

HUDER İzmir’in kuruluşundan bu yana avukatlık mesleği ve hukuk adına çok büyük işler başardığını da kaydeden Kayacan, “Meslektaşlarımıza yönelik Yeşil pasaport düzenlemesinden tutunda meslek sorunlarımıza çare olacak ve adaletin güçlenmesine hizmet edecek olan Devlet Destekli Hukuki Himaye Sigortasına kadar bir çok hukuk reformunda HUDER İzmir’in çok büyük katkıları oldu. Bize ne mutlu ki bizzat uygulamacı ülkelere giderek yerinde incelediğim, raporlar hazırlayıp defalarca Adalet Bakanlığımıza sunduğum ‘Devlet Destekli Hukuki Himaye Sigortası’nın ülkemizde de uygulamaya konulacağı müjdesini Adli Yıl açılışında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan aldık. Bu uygulamayla vatandaşlar avukatlık ücretini sigortalar vasıtası ile karşılayabilecek, biz avukatlar da ücretlerimizi sigortadan alarak hem hızlı hem de para pazarlığı yapılmaksızın hak ettiğimiz ücretlere kavuşabilme imkanına kavuşmuş olacağız. Bu sistemin devrim niteliğinde olduğuna adalet sistemimizde çığır açacağına ve keza avukatın ve savunmanın güçlenmesi ile adaletin tesisinin üst merhaleye taşınacağına olan inancımız tamdır. Bunun yanında kangren olmuş olan ve amacına hizmet etmeyen CMK ve adli yardım ödeneklerinin de bu sisteme kaydırılmasıyla hukuki himaye sigortasının olanakları daha da zenginleştirilebilecektir” diye konuştu.

"MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİMİZDEN TAVİZ VERMEYECEĞİZ"

Konuşmasında İzmir Barosu, 2022-2024 Olağan Genel Kurulu’nun ilk gününde Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik sarf edilen sözleri de sert dille eleştiren Kayacan, HUDER İzmir’in milli ve manevi değerlere sıkı sıkıya bağlı olduğunu ve bu değerlerden taviz vermeyeceğini vurguladı.

huder-2.jpg

“HİÇBİR AVUKAT YALNIZ DEĞİLDİR”

HUDER İzmir’in baronun alternatifi olmadığını da ifade eden Kayacan, “Son dönemlerde siyasi kaygılar dışında mesleğimiz adına faydalı neredeyse hiçbir çalışma yapmayan baroların da önünde bir meslek duruşu sergileyen adalet, hukuk için mücadele eden, aynı zamanda milli değerlerimizden hasıl olan ilkelere de sahip çıkan ve savunan hukukçuların omuz omuza verdiği bir hukuk kuruluşu olarak İzmir ilimizde son derece saygın bir yer edinmeyi başarmıştır. Bugün buradan müjdesini vermekten mutluluk duyuyorum ki daha yapacağımız çok büyük işler ve çok büyük hedeflerimiz var. Bunları hep beraber başaracağız. Unutmayın ki adalet damarda akan kan gibidir ve HUDER İzmir var olduğu sürece hiçbir avukat yalnız değildir” ifadelerini kullandı.

“TÜM BENLİĞİMLE REDDİYORUM”

Etkinlikte konuşan HUDER İzmir Kurucu Başkanı ve HUDER Genel Başkan Yardımcısı Av. Abdulvahap Karakuş da İzmir Barosu 2022-2024 Olağan Genel Kurulu’nun ilk gününde Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik kullanılan ifadeleri eleştirerek “Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik sarf edilen sözleri tüm benliğimle reddediyorum, kınıyorum” ifadelerini kullandı.

huder-4.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.