Başkan Kocaoğlu'nun başkanlar turu başladı

Başkan Kocaoğlu'nun başkanlar turu başladı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, siyasi parti başkanlarına ziyaret programı, CHP ile başladı. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'i ziyaret eden Başkan Kocaoğlu, İzmir’in Ankara’da onay bekleyen projeleriyle ilgili dosya sunup bilgi verdi.

Başkan Kocaoğlu'nu CHP'de, İl Başkanı Deniz Yücel ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Ankara’da bekleyen projelerle ilgili detaylı bilgilerin bulunduğu dosyayı sunan Başkan Aziz Kocaoğlu İl Başkanı Deniz Yücel ve yönetim kurulunu tebrik ederek çalışmalarında başarılar da diledi.

1-332.jpg

TBMM’de tahsis onayı ve izin bekleyen projelere destek beklediklerini ifade eden Başkan Kocaoğlu 2019 seçimlerinin önemine dikkat çekerek birlik ve beraberlik mesajı verdi.  Başkan Kocaoğlu “Size destek olarak ve düşüncelerimizi hayata geçirerek katkıda bulunma önerimiz var. Tüm yönetim kurulu üyelerini tebrik ediyorum. Uyum içinde çalışma konusunda 2019 gibi çok önemli bir süreçte hepimize çok görev düşüyor. Biz 2019’a kilitlenmek durumunda ve zorundayız. Bunun dışında yapılacak hiçbir şey yok. 2019 Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli yılıdır. Umarım CHP’liler, Atatürkçüler, laik cumhuriyetten yana olanlar bu sınavı verir ve ülke gelişmesini, ilerlemesini, demokrasiye olan inancını, insan haklarına olan inancını sürdürür ve geliştirir” dedi. İzmir’in projeleriyle ilgili dosyaları getirdiklerini ifade eden Kocaoğlu “İzmir’in projeleriyle ilgili dosyamızı getirdik. Diğer partilere de takdim ediyoruz. İlgilenmek ve destek olmak dileğiyle” ifadelerini kullandı.

2-302.jpg

DOSYA İÇERİĞİNİ ANLATTI

Dosya içerisinde bulunan projelerle ilgili bilgi veren Kocaoğlu, "İnciraltı planı, Halkapınar otogar, Metro, yolcu gemileri için barınak iskele revizyonları, İZBAN hat kirası, İZBAN'da sefer sıklığının artırılması, kıyı plan revizyonu (Karşıyaka Bayraklı) planları, Aktepe Emrez’deki hazine arazilerinin bedel karşılığı verilmemesi, kentsel dönüşüm, Milli Emlak ve TCDD’den tahsis talebi, İZSU kredi başvurusu, İller Bankası’na minibüslerle ilgili bir çalışma var” şeklinde konuştu.

Parti tüzüğüyle ilgili soruyu da yanıtlayan Kocaoğlu, “Tüzük Kurultayı'na katılmayacağım. Ailevi bir işim var. Delege de olmadık. Kurultay delegelerimiz gidip oy kullanacak. Yeteri kadar incelemedim. Bu konuda yanlış anlaşılacak bir şey söylemek istemem” dedi. 

KUŞAKLAR BOYU KONUŞULACAK

Ev sahibi İl Başkanı Deniz Yücel de Büyükşehir Belediye Başkanı'nı ağırlamaktan onur duyduklarını söyledi. Ülkenin zor bir süreçten geçtiğini kaydeden Yücel, "Birlik ve beraberlik içinde olmamız ve bu zorlukları hep beraber dayanışmayla aşmamız gerekiyor. Sizlerin göreve geldiğiniz günden beri kente yaptığınız hizmetler kuşaklar boyu konuşulacak. Siyaset kişsel beklentiler için değil halk için yapılan biz fedakarlık işi. Sizin de bunu gerçekleştirdiğinizi görüyoruz. İzmir dünyada örnek olacak yatırımlar yapıyor. Bir kentin yerel yönetim imkanıyla nasıl kendi ekonomisini yaratabileceğini gösterip model olmuş uygulamalara sahip. Bizim dünyaya model olan uygulamalılarımızın diğer il ve ilçelere yayılması konusunda hedef ve beklentimiz var” dedi.

AYRIŞTIRICI SÖYLEM UYARISI

2019’un herkes için önemli olduğunu da vurgulayan Başkan Yücel sözlerini şöyle sürdürdü: 

“2019 bizim için çok önemli. Hepimizin birlik beraberlik içinde, ayrıştırıcı söylemlerden uzak durarak, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerine sahip çıkarak, 2019’da daha mutlu, huzurlu, müreffeh, yurtta barış dünyada barış şiarını uygulayan, sindiren Türkiye’yi inşa edeceğimize inanıyorum. Dosyadaki çalışmalarla ilgili üzerimize düşen her şeyi yapacağız ve ilgili yerlerde takipçisi olacağız. Kente hizmet getirmek hepimizin ortak ödevi. Gerekli sorumlulukla hareket edeceğimizi bilmenizi istiyorum."

Dosya içeriğiyle ilgili bilgi veren Kocaoğlu “Uzun süredir kentin gündeminde olan merkezi hükümetten almamız gereken, geciken izinlerle ilgili bir dosya getirdik. MHP’ye de İYİ Parti'ye ileteceğiz.  Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı'nı, Ankara dönüşünde ziyaret edeceğiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapması gerken ya da Ankara’da kalan, takip edilmesi gerken işleri konusunda bilgi veriyoruz” dedi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.