Başkan Mahmut Badem, 3 yıllık çalışmaları değerlendirdi

Başkan Mahmut Badem, 3 yıllık çalışmaları değerlendirdi

Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, üç yıllık görev sürecindeki çalışmaları basın mensuplarıyla değerlendirdi. Ahrandı Aile Restorantta düzenlenen toplantıya belediye meclis üyeleri ve ilçede hizmet veren basın mensupları katıldı.

Başkan Mahmut Badem; “Seçim sürecinde verdiğimiz sözleri tek tek tutuyoruz. Merkezi hükümetin desteği ile ilçemizde birçok projeyi geçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Ödemiş OSB’de alt yapı çalışmaları tamamlanıyor

Başkan Mahmut Badem; “Ödemiş OSB, 1984 yılında İzmir Atatürk OSB’den sonra bakanlıktan destek alan ikinci OSB’dir. Aldığımız desteklerle alt yapı çalışmaları 2017 Ağustos ayına kadar tamamlanarak yatırımcılara teslim edilecek. 98,2 hektarlık alana sahip OSB’nin parselasyonu ve imar planı yapıldı. Sanayi parsel alanı 53,3 hektar. İlk etapta fabrika kurulumu için 45 parsel bulunuyor” dedi.  

Gençlere isdihdam

“Gençlerimize iş imkanları oluşmak için söz verdik. İlk kez bir ilçede Çağrı Merkezi açılmasını sağladık ve bugün 252 gencimiz burada istihdam ediliyor. Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrikaların kurulmasıyla da birçok kişiye iş imkanı sağlanmış olacak” dedi.

Doğalgaz kullanılmaya başlandı

Mahmut Badem; “Ödemiş, coğrafi konumu itibariyle kışın çok fazla hava kirliliğinin yaşandığı kent. Ödemişlilerin temiz enerji ile ısınması aynı zamanda solunum yolu hastalıklarına yakalanmaması amacıyla kentimize doğalgaz getirilmesini sağladık.31 km uzaklıktan doğalgaz kentimize geldi ve ilçe merkezindeki 16 mahallede çalışmalar tamamlandı. Birçok vatandaşımız kullanmaya başladı.  

Gençlik Merkezi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Ödemiş’e bir gençlik merkezi kurulması sözü vermiştik. Kültür Merkezi’nin doğusundaki alanda yapım çalışmalarına başlandı ve Eylül ayına kadar tamamlanması planlanıyor.

Elektrikli tren ve köşk yolu müjdesi

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın geçen hafta Tire programındaki konuşmalarına yer veren Başkan Mahmut Badem; Bakanımız açıkladı. Bölünmüş yol çalışmaları 2018 yılında tamamlanacak. Elektrikli tren kullanımına başlayacağız ve Aydın Köşk yolu açılacak. Böylece ulaşım rahatlığı olduğu kadar üretilen ürünlerin pazarlanması da kolay hale gelecek” dedi.

Gölcük Göl Kenarı 2. Etap projesi için destek

Kentin turizm açısından önemli bir yere sahip Gölcük’teki çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Mahmut Badem;” Göl kenarının 1. etap çalışması tamamlandı. İkin etap çalışması için bakanlıktan 1milyon lira destek aldık.2. etap çalışmaları kapsamında otelin restorasyonu da yapılacak. Sazlıkların temizlenmesiyle ilgili üniversite işbirliği ile çalışmalarını sürdürüyoruz. Gölcük yapılan çalışmalarla turizmcilerin en çok tercih ettiği alanlardan bir olacak.

TOKİ

TOKİ’nin ilçede konut yapması konusunda da girişimlerini sürdürdüklerini belirten Başkan Mahmut Badem; “ İlçemizde hazine arazisi çok az. Ahrandı eteklerindeki arazi sahipleriyle görüşmeler yaparak anlaşma sağladık. Yaklaşık 180 dönümlük arazide TOKİ konutları yapılarak vatandaşlara uygun fiyata konut sahip olma fırsatı sunulacak” dedi.

Üniversite için çalışmalar devam ediyor

Mahmut Badem, “Ödemiş’te yüksekokul, fakülte ve sonrasında üniversite konusunda gelişme olacağını sözünü vermiştik. Ziraat Meslek Yüksekokulu’nda iki yeni bölüm açıldı. Kapatılan hemşirelik yüksekokuluna karşı çocuk gelişimi bölümü açıldı. Bu yıl 4 yıllık olarak öğrenci alımına başlayacak. İzmir Demokrasi Üniversitesi de İzmir’in doğudaki ilçelerine fakülteler verecek.”dedi.

Başkan son olarak; “Dünün köyü bugünün mahallelerinde yaşayan vatandaşlarımızın yaşadıkları yerde mutlu olmaları ve her türlü ihtiyaçlarının karşılanması konusunda hizmet edeceğiz dedik. Bu çalışmalar kapsamında 210 km yeni üretim yolu açıldı ve 500 km yol tesviye dildi.26.710 metre sulama hattı yapıldı. Ortak kullanımlı 8 adet halı saha hizmete sunuldu. Kırsal mahallelerde düğün salonları yapmaya başladık. 2014 yerel seçimlerde verdiğimiz tüm sözleri tutuyoruz. Ödemiş Belediyesi yatırım bütçesi kadar merkezi hükümetten destek alarak projelerin gerçekleşmesini sağladık. Tüm bu çalışmalarımız kapsamında milletvekillerimize, bakanlarımıza, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ederiz” dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.