Başkan Ömer Eşki: Atatürk'ün yolundan gidenler kazandı!

Başkan Ömer Eşki: Atatürk'ün yolundan gidenler kazandı!

2024 Yerel Seçimleri'nde yüzde 49,65 oy oranı ile Bornova Belediye Başkanı seçilen Ömer Eşki, ilçe binası önünde yaptığı konuşmada, "Bu seçimi Atatürk’ü sevenler, onun yolundan gidenler kazandı. Türkiye’de yepyeni ve parlak bir güneş doğmuştur" dedi.

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, oyların yüzde 49,65’ini alarak Belediye Başkanı seçildi. En yakın rakibi AK Parti adayı Cevdet Çayır’dan yüzde 15 daha fazla oy alan Eşki, Bornova CHP İlçe Binası önünde toplanan coşkulu kalabalığa “Bugün Türkiye’de yeni bir sayfa açılıyor. Genel Başkanımız Özgür Özel önderliğinde Türkiye İttifakı kuruldu. Partimiz 1977’den bu yana ilk kez birinci parti oldu ve Atatürk sevdalılarının yıllardır beklediği büyük başarı elde edildi” diye konuştu.

Meşaleler, bayraklarla renk cümbüşüne dönen meydandaki konuşması sık sloganlarla kesilen Eşki, “Merkez seçim bürosu açılışında AKP’li adaya ‘İzmir’e çevre yolu yapacaklarmış, ancak İzmir’in çevresinden dolaşırlar’ demiştim. Sözümü geri alıyorum. İzmir’in çevresini de aldık, dolaşacakları yer kalmadı. Eskiden sahil kenarları kırmızı, içi sarı olan o harita vardı ya, o artık Türk Bayrağı gibi kıpkırmızı” dedi.

bornovada-omer-eski-donemi-1.jpg

"ŞİMDİ ÇALIŞMA, ÜLKE GENELİNDE İKTİDARI ALMA GÜNÜ"

Başarıda en büyük payın CHP örgütüne ait olduğunu ifade eden Eşki, “Bu başarı; gece gündüz demeden çalışan, her kapıyı çalan, Bornova’nın her köşesinde bulunan örgütümüze ve bu örgütün başkanı Ertürk Çapın’a aittir. Şimdi artık çok çalışma günüdür. Türkiye’de partimize, Bornova’da bizlere gösterilen ilgiyi hizmetle yüceltme günüdür. Bu milletin fakir halkına, kadınlarına, gençlerine, doğasına sokak hayvanlarına borcumuzu ödeme günüdür. Yapacağımız çalışmalarla CHP’ye olan ilgiyi büyütmenin ve ilk genel seçimde de Türkiye’de iktidar yapmanın vaktidir” diye konuştu.

bornovada-omer-eski-donemi-2.jpg

"ATATÜRK’Ü SEVENLER KAZANDI"

Coşkulu kalabalığa ‘Bu ne güzel Bornova böyle’ diyerek seslenen CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, “Bugün hem Türkiye’de hem de Bornova’da çok büyük bir zafer kazandık. Birilerinin de bu başarıdan ders çıkartması lazım. Seçime iki gün kala Atatürk Heykeli’ni kapatanlar, milletin kalbinden onun sevgisini çıkaramayacaklarını görsünler, ‘İzmir Marşı’nı yasaklamaya kalkarlarsa bu marşı tüm Türkiye’de gümbür gümbür dinleyeceklerini anlasınlar. Bu seçimi Atatürk’ü sevenler, onun yolundan gidenler kazandı. Türkiye’de yepyeni ve parlak bir güneş doğmuştur” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.