Başkan Pekdaş: Konak’ın her yerinde çalışıyoruz

Başkan Pekdaş: Konak’ın her yerinde çalışıyoruz

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, ilçe belediyesi olarak hem hizmet ürettiklerini hem de diğer kamu kurumlarının eksiklerini giderdiklerini belirterek, “Çünkü biz kaynakları güçlü, ekip ruhu olan ve iyi çalışan bir belediyeyiz” dedi.

Konak Belediyesi’nin 2016 yılı Faaliyet Raporu onaylandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Nisan ayı meclis toplantısında görüşülen rapora CHP’li 23 üye olumlu oy verirken, 8 AKP’li üye ret oyu verdi. Kural gereği Faaliyet Raporu oylanırken Belediye Başkanı Sema Pekdaş meclis üyeleri sırasında otururken, oylamayı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Ahmet Karadağ yönetti.

ŞEHRİ DAYA İYİ TANIMAK GEREK

Faaliyet Raporu’yla ilgili CHP ve AKP’li üyelerin görüşlerini aktarmalarının ardından Başkan Sema Pekdaş söz aldı. Konak Belediyesi’nin iyi bir çalışma ekibine sahip olduğunu ve kaynakların iyi yönetildiğini belirten Başkan Pekdaş, “Biz hep halktan yana yönetim benimsedik. Konak’ın her yerinde çalışıyoruz” dedi. Kent kültürünü ve tarihini önemsediklerini kaydeden Pekdaş, bu amaçla kurulan Kent Tarihi Birimi aracılığıyla İzmirlilere kent tarihi gezileri yaptırdıklarını söyledi. Kentlerin ancak onu en iyi tanıyanlar tarafından korunacağını dile getiren Pekdaş, “ Konak, şehir merkezi olarak yaklaşık 2 bin 500 yıldır aynı yerde yaşamını sürdürüyor. Bu tarihi mirası ortaya çıkarıp, bütün hemşehrilerimiz tarafından bilinmesini istiyoruz” diye konuştu.

HER ŞEY KONAK İÇİN

Konuşmasında Konak’ın 150 yıllık belediyecilik geçmişine sahip bir ilçe olduğunu vurgulayan Pekdaş, “Biz bunun zenginliğini yaşadığımız gibi sıkıntılı taraflarını da yaşıyoruz. Ancak bunları hemşehrilerimizle birlikte çözme gayretindeyiz. Büyük şehirlerde çeşitli sorunlar olur. Çok şükür ki bizim insanımız çözüm yaratabilen insanlar. Biz de hemşehrilerimizi üzmeden, çözüm yolları bulmaya çalışıyoruz. Yüzde 100 uzlaşma ile kentsel dönüşüm yapıyoruz. Bizim için insan önemli. Bu nedenle kültüre, sanata para harcıyoruz. İnsanlar mağdur olmasın diyoruz ve okullarımıza yardım ediyoruz. Merkezi idarenin işlerinin bir kısmını üstleniyoruz ve yatırımlara para harcıyoruz. Bizim yatırımlarımız bu yıl için bütçemizin yaklaşık yüzde 10’u. Küçücük bir ilçe belediyesi olarak kendi kaynaklarımızla yatırım yapıyoruz. Hizmetlerimizi görmek için kamulaştırmalar yapıyoruz” dedi.

VALİLİK FONU’NDAN DESTEK BEKLİYORUZ

Üç yıllık hizmet döneminde önemli yatırımlara imza attıklarını kaydeden Pekdaş, “Belediyemizin araç filosunu en iyi hale getirmek için kendi öz kaynaklarımızdan yenilemeler yaptık. Bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden sonra iş makineleri en iyi konumda olan belediyeyiz. Tepecik Mahallesi’ni kendi öz kaynaklarımız ile aldığımız ve Roman Eğitim ve Kültür Merkezi yapmak istediğimiz bina ile ilgili Valilik Fonu’ndan katkı bekliyoruz. Aynı şekilde Alanyalı Köşkü ve Mecidiye Mahallesi’ndeki ikiz evler için de destek bekliyoruz. Kamu kurumlarına da destek oluyoruz.  Emniyet ve okul binalarının tamiri ile uğraşıyoruz. Çünkü biz kaynakları güçlü, ekip ruhu olan ve iyi çalışan bir belediyeyiz” dedi.

TEMELLER BİR BİR ATILACAK

Günde 650 ton çöp topladıklarını dile getiren Başkan Pekdaş, “Temizlik işlerinde çalışan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bütün İzmirli’nin çöpünü gece gündüz toplamak için özveri ile çalışıyorlar. Mayıs ve Haziran aylarında Gültepe Toros Mahallesi’nde pazaryeri ve semt merkezi olan bir kompleksin temelini atacağız. Ayrıca önümüzdeki ay Aziziye’de semt merkezinin temelini atıp, Zeytinlik ve Hatay’da da semt merkezlerini açacağız. Ben, birlikte çalıştığımız tüm meclis üyesi arkadaşlarımıza, belediyemizin personeline, tüm Konaklı hemşehrilerimize bize verdikleri destek için çok teşekkür ederim. Onlardan aldığımız güç ile hep birlikte geleceğimiz ve çocuklarımız için çalışıyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.