Başkan Saygılı'nın kum saati!

Başkan Saygılı'nın kum saati!

Ali Eyce yazdı; Başkan Saygılı'nın kum saati!

Cumhurbaşkanlığı seçimleri, Milletvekilliği seçimleri, Belediye Başkanlığı seçimleri, Meclis Üyeliği seçimleri derken Türkiye’de yoğun bir seçim dönemi sonunda bitti.

2028 yılına kadar seçim yok, seçilmiş olanların sözleri, düşünceleri ve yapacakları var.

Sözlerini tutanlar, düşüncesini gerçekleştirenler ve bu ülkede yaşayan, oy kullanan her vatandaşın haklı beklentisini karşılayanlar için iyi, karşılayamayanlar için ise 2028’de kötü karşılık gelecektir.

Her kademeden siyasetin içinde olan ve görev yapanlar için önümüzde koskocaman 4 yıl var.

Ama kimse bu koskocaman kelimesine aldanıp, söylediklerini nasılsa yaparız, düşündüklerini nasılsa yaparız, yapacaklarını nasılsa yaparız mantığıyla hareket etmesin.

Bakınız en yakın tarihe!

5 yıl İzmir’in il ve ilçelerinde görev yapan belediye başkanları, istedikleri halde, aday adayı oldukları halde, aday gösterilmedikleri için hiç biri bugün başkanlık koltuklarında değiller.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı’nın geçtiğimiz günlerde söylediği cümle tam da bu zaman dilimini anlatıyor.

Kum saati çalışıyor!

Benim kişisel düşüncem, haklı olmayabilirim de, kum saati sadece mevcut belediye başkanları için çalışmıyor olabilir.

Kum saati, siyasetin içinde olduğunu iddia edip, siyasetin gereğini yerine getirerek vatandaşla arasında duvar ören, vatandaşın arasına dostlar alış verişte görsün mantığıyla giren, siyaseti etiket merakıyla yapan, siyasetin maddi ve manevi getirisinin peşinde olanlar için çalışıyor olabilir.

İl Başkanlığı'na getirildiği gibi kısa sürede Cumhurbaşkanlığı seçimi ve beraberinde Milletvekilliği seçimi gibi bir iki büyük seçimden kimsenin tahmin edemediği, hatta tam tersini düşündüğü durumdan başarıyla çıkan Başkan Saygılı’nın kum saatinin başka boyutlarını düşünmek de çok mantıksız olmaz.

İzmir’de AK Parti tarihinin en büyük mitingini yaparak AK Parti Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı karşılayan kum saatini çalıştıran Başkan Saygılı!

Milletvekilliği seçimlerinde siyasi kulislerde, AK Parti İzmir’den 1 veya 2 milletvekili zor çıkartır diye konuşulduğu seçimden 4 artı 4 İzmir’de 8 milletvekili çıkarma başarısını gösteren de kum saatini çalıştıran Başkan Saygılı!

Nokta!

Siyasi partilerin en önemli hareketi kongrelerdir.

Kongreler siyasi partilere her anlamda yenilenme ve güçlenme şansı verir.

Kongreden çıkan Genel Başkan, İl Başkanı, İlçe Başkanı kendi düşüncesiyle hareket edecek, kendisiyle birlikte uyumlu çalışabilecekleri kişileri bulur ve siyasi gücü tam olarak eline bulundurarak hareket ettirme, kullanma yetkisine sahip olur.

Unutanlar için hatırlatma olsun. AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından direkt atamayla göreve başladı.

Hiç kongre görmeden, yani gerçek anlamda yenilenemeden, güçlenemeden kendisini üst üste yapılan üç seçim atmosferinin içinde buldu.

Önümüzde aylarda AK Parti’de seçimlerden sonraya bırakılan kongre süreçleri var.

Siyasi kulislere göre bu süreç de, yaz aylarının ortalarına doğru ilçelerde başlayacak ve muhtemelen son baharın birinci veya ikinci ayında yapılacak büyük kongreyle de son bulacak.

Yıllarını siyasetin içinde geçirenler kadar, siyaseti yakından takip eden biz gazetecilerin de çok iyi bildiğimiz bir siyasi deneyim var.

Siyasette bir cümle edildiğinde tersini veya başka bir boyutunu da gizli mesaj olarak içinde bulundurabilir.

Başkan Bilal Saygılı’nın ‘Kum Saati’ gibi!

Vesselam!

780x411-ak-partili-bilal-saygili-bayramda-sahadayiz-1687881769817.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.